Idretten må ta sin egen medisin

Denne uka skriver de som vil bli ny idrettspresident sine programerklæringer i Dagbladet. I dag: Rolf Thorsen , president i Norges Roforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innen idretten er vi vant til at det koster vilje, smerte og tålmodighet når vi skal oppnå resultater. Hvis resultatene uteblir, må endringer skje. NIF har dessverre ikke de ønskede resultatene - derfor må noe endres.

Idrett handler også om å tørre å ta utfordringer. Overført til dagens situasjon i NIF betyr det at utfordringene skal løses og endringene skje i samarbeid med alle de som må involveres:

 • Jeg lover opprydning, som ikke nødvendigvis betyr nedlegging.
 • Jeg lover å brøyte løype og gå i front, men arbeidet må vi gjøre sammen.

  Konkret vil jeg fokusere på:

  1. ØKONOMI:

  Vi må vite - ikke tro.

  Vi må bort fra en kultur hvor pengene brukes før man har dem - ingen kan drive en organisasjon uten å ha oversikt og kontroll over økonomien. Det innebærer enda større fokus på budsjett- og prognosearbeid, oppfølging og avvikshåndtering på et tidlig stadium.

  2. ROLLEDELING:

  Organisasjonen vår er for topptung - vi må forenkle og bringe NIF tilbake til det den skal være: en paraplyorganisasjon, en fokusert og trimmet organisasjon som bidrar til å gi stabile og forutsigbare rammevilkår slik at den enkelte idrett kan utvikle sin egenart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer