Idretten må vente på grønt lys

Statsminister Erna Solberg vil ikke love idretten noen form for lettelser i smitteverntiltakene i umiddelbar framtid. – Det er kritisk akkurat nå, svarer NFF.

FØLGER MED: Myndighetene vil bruke den nærmeste tiden til å følge nøye med på utviklingen i smittetilfeller. Foto: Berit Roald / NTB
FØLGER MED: Myndighetene vil bruke den nærmeste tiden til å følge nøye med på utviklingen i smittetilfeller. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag opplyste Erna Solberg (H) at det inntil videre ikke blir innført nye nasjonale smitteverntiltak, men at myndighetene vil bruke den nærmeste tiden til å følge nøye med på utviklingen i smittetilfeller.

Dersom trenden fortsetter å være negativ, innføres nye strenge tiltak. Forbud mot all innendørs organisert idretts- og fritidsaktiviteter for voksne er blant disse.

Statsministeren understreket samtidig at et slikt forbud ikke vil ramme profesjonelle toppidrettsutøvere.

På spørsmål fra NTB levner Solberg idretten lite håp om lettelser i tiltaksnivået den aller nærmeste tiden.

Ingen beslutning

– Ikke denne uken, men vi ser jo videre på de spørsmålene. Nettopp fordi smitten er så høy mellom 16 og 19 år, er det noen tilpasninger vi ser at det er nødvendig å gjøre på et tidspunkt for at man skal få lov til å spille kamp mot lag fra nabokommunen i kommuner med lite smitte, sier Solberg – og legger til:

– Jeg tror nok de fleste må vente til etter påske, men vi har ikke tatt noen beslutning om det. Bare vi får ned smitten nasjonalt, er det mye enklere å åpne opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer