Idrettspresident Berit Kjøll i krise

Idretten rakner rundt henne

Norsk idrett har et problem. Og det er mye større enn at bevegelsen helt frivillig valgte feil president.

UNDER POLITISK PRESS: Kulturminister Abid Raja krever raskt svar av idretten for manglende stipend til parautøverne. Det er bare en av de verdimessige skandalene som har kommet under Berit Kjølls presidentperiode. Nå må resten av idrettslederne våge å stå opp for den sosiale norske idrettsbevegelsen.. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UNDER POLITISK PRESS: Kulturminister Abid Raja krever raskt svar av idretten for manglende stipend til parautøverne. Det er bare en av de verdimessige skandalene som har kommet under Berit Kjølls presidentperiode. Nå må resten av idrettslederne våge å stå opp for den sosiale norske idrettsbevegelsen.. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA Dagbladet forleden avslørte opprøret mot at ledelsen i norsk idrett ikke ville gi ekstra stipendpenger til de utøverne som skal til Paralympics, var dette mer enn historien om en OL-skandale. Det var et svik mot verdiene norsk idrett er ment å kjempe for.

Og det mest alvorlige:

  • Denne skandalen går inn i rekken av verdibrudd som har fulgt Berit Kjøll siden hun ble valgt til idrettspresident for snaut to år siden.

Nå kan Dagbladet avsløre at idrettspresidenten allerede før jul i fjor kjente til Olympiatoppens famøse diskriminering av parautøverne. E-posten fra toppidrettssjef Tore Øvrebø viser at han allerede 22.desembeer 2020 orienterte den politiske topplederen om hvordan stipendpengene skulle fordeles til alle andre enn de som konkurrerte i Paralympics.

Siden dette ble resultatet da selve tildelingen ble kjent en måned seinere, må idrettspresident Berit Kjøll ha politisk godkjent diskrimineringen.

Da er det på høy tid at styret rundt henne bokstavelig talt overtar styringen i resten av presidentperioden, og retter opp den feilen som norsk idrett selv gjorde under presidentvalget i mai 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer