Idretten ser på egen innsats før OL-nederlaget

Tidligere avslag skal også under lupen.

MED I UTVALGET. Paralympiksutøver Birgit Skarstein er utpekt til å evaluere idrettens eget arbeid i prosessen før OL/PL-søknaden for 2022 ble avslått. Foto: AP.
MED I UTVALGET. Paralympiksutøver Birgit Skarstein er utpekt til å evaluere idrettens eget arbeid i prosessen før OL/PL-søknaden for 2022 ble avslått. Foto: AP.Vis mer

Nå skal idrettsforbundets egen innsats under lupen etter at det ikke ble noe OL i Oslo i 2022.

Det er nedsatt et utvalg som skal evaluere prosessen fram til det ble det definitive avslaget på OL/PL-søknaden.

Utvalget starter sitt arbeid i slutten av november og har som mål å legge fram sin rapport for Idrettstyret i mars 2015, skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding.

- Målet er at vi på en balansert og helhetlig måte skal trekke ut det beste av den lærdom og den erfaring som er gjort i de ulike OL/PL-prosessene, sier utvalgsleder Oddvar Johan Jensen i pressemeldingen.

Utvalget består av følgende personer:

Paralympisk utøver Birgit Skarstein, fotballpresident Ynge Hallén, ishockeypresident Gerhard Nilsen, leder i Oppland Idrettskrets Berit Brørby, leder i Finnmark Idrettskrets May Bente Eriksen, tidligere langrennssjef i FIS Odd Marthinsen og journalist Otto Ulseth.

Utvalget skal også se på hva som slo feil med søknadene for 2014 og 2018.

I tillegg skal arbeidet som førte til enstemmig statsgaranti og gjennomslag for ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 evalueres.