Idretten taper over 120 milliarder

Amerikansk toppidrett kommer til å tape minst 12 milliarder dollar (123 milliarder kroner) på nedstengningen under viruspandemien, melder ESPN.

GIGANTTAP: Viruspandemien som har stoppet all idrett kommer i beste fall til å koste amerikansk idrett 120 milliarder kroner i tapte inntekter. Foto: Harry How /Getty Images / AFP / NTB Scanpix
GIGANTTAP: Viruspandemien som har stoppet all idrett kommer i beste fall til å koste amerikansk idrett 120 milliarder kroner i tapte inntekter. Foto: Harry How /Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tallene vil bli atskillig styggere dersom ligaene som er satt på vent ikke kommer i gang igjen og fullfører sesongene, og de vil bli dramatisk mye verre dersom idrettspausen varer så lenge at NFL og collegeserien i amerikansk fotball påvirkes.

ESPNs utregning omfatter heller ikke de økonomiske konsekvensene for individuelle idretter som golf, tennis og motorsportserien Nascar, ei heller for breddeidrett.

Patrick Rishe, som er ekspert på idrettsøkonomi ved Washington-universitetet i St. Louis, har på oppdrag fra ESPN regnet ut inntektstapet for de store profesjonelle lagidrettene, samt universitetsidretten og ungdomsidrett.

Han har kommet fram til at tapet for proffligaene blir på 5,5 milliarder dollar, for universitetsidretten på 3,9 milliarder dollar og for ungdomsidretten på 2,4 milliarder dollar.

Optimistisk

Tallene forutsetter at både Major League Baseball (MLB) og Major League Soccer (MLS), som ble stoppet helt i begynnelsen av sesongen, kan gjennomføre halve sesongen sin med tilskuere. For National Basketball Association (NBA) og National Hockey League (NHL) regner Rishe med at de avlyser resten av grunnserien, men avvikler sluttspillet uten tilskuere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer