Idrettens nakne sannhet

En bleik, smålubben midtstopper ble høydepunktet i det norske mesterskapet i fotball.

ABSOLUTT FLOTT :  En glad, leken Vegar Forren feirer finaleseieren for Norges klart beste klubb. Da blir det egentlig betydningsløst om han har noen ekstra gram rundt magen. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
ABSOLUTT FLOTT : En glad, leken Vegar Forren feirer finaleseieren for Norges klart beste klubb. Da blir det egentlig betydningsløst om han har noen ekstra gram rundt magen. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er mye fint å si om den Molde-fotballen som Tor Ole Skullerud har utviklet videre hos dobbeltmesterne, men denne gangen var det aller beste med det norske mesterskapet en bleik, smålubben midtstopper som våget å være nettopp det.

Vanligvis er slike veddemål som får oss til å dra av klærne hvor som helst, bare sånn passe morsomme. Men for anledningen passet straffen Vegard Forren måtte sone for et tapt kortspill helt perfekt:

•• Selv i laget som blir beskyldt for å ha kjøpt seg til alle titlene, er det til slutt leken som teller mest.

Uten den ville toppidretten vært ganske interesseløs.

NÅ går det sikkert an å fleipe med sammenhengen mellom toppidrett og Molde-stopper Vegard Forren. Det gjorde han for øvrig selv ved å fortelle at det ikke akkurat var det synlige beviset på en noe raus fettprosent som bekymret han mest med strippingen foran Molde-fansen på Ullevaal. Det var først og fremst den iøyenfallende kontrasten mellom den svarte novemberettermiddagen og kroppens hvitfarge.

Men i virkeligheten er Vegard toppspiller bra nok, med ferdigheter som blir vurdert i større og rikere fotballkulturer enn selv det fine miljøet i Molde. Da jeg besøkte Ståle Solbakken i FC Köln for et par år siden, ville det tyske støttemannskapet hans gjerne vise meg videoarkivet der de hadde samlet det meste om verdens mange fotballserier og mulige stjerner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer