Idrettens nye ordninger for corona-nødhjelp

To nye tilskuddsordninger som skal gi idretten og frivilligheten coronastøtte er godkjent. Behovet for midler er skrikende, sier idrettspresidenten.

IDRETTEN TRENGER HJELP: Idrettspresident Berit Kjøll er overfor NTB tydelig på at idretten trenger økonomisk hjelp nå. Foto: Berit Roald / NTB
IDRETTEN TRENGER HJELP: Idrettspresident Berit Kjøll er overfor NTB tydelig på at idretten trenger økonomisk hjelp nå. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ordningene, som har en totalramme på drøyt 1,1 milliarder kroner, fikk nylig godkjent-stempel av EØS-tilsynet Esa. Nå er også Lotteri- og stiftelsestilsynet, som administrerer søknadsprosesser og tildeling, klare med regelverket.

Den første søknadsfristen er allerede rett over påske. Idrettspresident Berit Kjøll er overfor NTB tydelig på at idretten trenger økonomisk hjelp nå.

– Det er likviditetskrise for svært mange av våre organisasjonsledd, idrettslag og særforbund, så det er viktig at vi får tilførsel av likviditet raskt, og det er rett rundt hjørnet, sier hun.

Norges idrettsforbund kom med sine innspill da ordningene var på høring tidligere i år. Da NTB onsdag stilte Kjøll spørsmål om innretningen er i tråd med idrettens ønsker, var fortsatt regelverket ikke publisert. Kjøll hadde imidlertid store forventninger.

– Jeg venter med å si at det er gledelig, men jeg gleder meg til å si at det er gledelig at de har møtt våre behov, for å si det slik, sa idrettspresidenten.

755 millioner

To ulike ordninger fra Kulturdepartementet skal nå hjelpe idretten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer