Idrettens superpar

Mange stjerner finner kjærligheten i idretten. Her er noen av dem.

KJÆRESTER: Martin Ødegaard og Helene Spilling. Her er duoen avbildet under en vennskapskamp på Skaugum. Foto: Terje Pedersen / NTB
KJÆRESTER: Martin Ødegaard og Helene Spilling. Her er duoen avbildet under en vennskapskamp på Skaugum. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Arsenal-spiller Martin Ødegaard (24) og proffdanser Helene Spilling (27) har gjennom sommeren blitt sett på som et av Norges heteste kjendispar, etter at duoen bekreftet forholdet i juni.

Nylig ble det overskrifter da paret ble observert med samme tatovering på underarmen: «Blir nok bare deg og meg». Det skrives side opp og side ned om paret, som føyer seg inn i rekken med idrettsprofiler som finner hverandre.

Av de mer kjente parene her hjemme har vi Aksel Lund Svindal (40) og Amalie Iuel (29), som nylig ble foreldre til en gutt som heter Storm. Den tidligere alpinisten og hekkeløperen kunngjorde forholdet på selveste 17. mai tilbake i 2020.

Paret røpte seinere at de møtte hverandre på toppidrettssenteret til Olympiatoppen, som ligger ved Sognsvann i Oslo.

- Vi pratet litt, og så gikk det fra det ene til det andre. Vi tok en middag. Det er som en klisjéhistorie, og det er godt over et år siden. Vi har gått rolig framover, sa Lund Svindal i Morten Ramm og Vegard Tryggeseids podkast «Må på behandling».

FANT SAMMEN: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel, her under Idrettsgallaen i 2022. Foto: Heiko Junge / NTB
FANT SAMMEN: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel, her under Idrettsgallaen i 2022. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Alpinsportens kjendispar

Du har også eksempler på der norske stjerner finner en partner utover Norges landegrenser. Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (30) fant lykken med den amerikanske alpinisten Mikaela Shiffrin (28).

Paret møttes første gang på en skicamp i Chile rundt 2015, men det var først i 2021 at kjærligheten begynte å blomstre.

- Atleten Mikaela er stor. Men mennesket hun er, er enda større. Det er det jeg ble forelsket i. Heldigvis er hun forelsket i meg også. Jeg må klype meg i armen, uttalte Kilde til Dagbladet i januar.

- Han er bare det beste mennesket, sa Mikaela Shiffrin selv da Aamodt Kilde overrasket henne i OL i Beijing i fjor - da hun trengte det som mest etter å ha mislyktes i mesterskapet.

SUPERPAR: Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
SUPERPAR: Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer

Tennisparet holder sammen

Et av stjerneparene som har vært sammen lengst, er tennisduoen Andre Agassi (53) og Steffi Graf (54). Duoen hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet og er blant tidenes beste med racketen i hånda.

Agassi skal ha blitt forelsket i Graf tidlig på 90-tallet, og amerikaneren har uttalt at han ved flere anledninger forsøkte å få kontakt med tyske Graf - uten hell.

På et tidspunkt ble Agassi gift med Brooke Shields, men paret skilte raskt lag. Agassi kastet ikke bort tida, og prøvde seg på Graf før blekket på skilsmissepapirene var tørt. Graf hadde på sin side kjæreste.

- Trenerne våre satte oss opp på trening sammen i 1999 og jeg tenkte: «Hvorfor vil han trene med meg? Han er gift, jeg har en kjæreste». Det var litt forvirrende for meg, har Graf uttalt.

Så fant hun ut at Agassi gikk gjennom en skilsmisse, før forholdet hun selv var i tok slutt. Derfra gikk det fort, har Graf selv uttalt.

HOLDER KOKEN: André Agassi og Steffi Graf. Foto: Victor Chavez/Shutterstock/NTB
HOLDER KOKEN: André Agassi og Steffi Graf. Foto: Victor Chavez/Shutterstock/NTB Vis mer

Tennis og fotball

Vi har også flere eksempler internasjonalt på idrettsprofiler som finner hverandre på tvers av idretter. Det gjelder blant andre den tidligere serbiske tennisstjerna Ana Ivanovic (35) og den tidligere fotballstjerna Bastian Schweinsteiger (39).

Ivanovic har blant annet vært ranket som nummer én i verden i tennissirkuset og la opp i 2016, mens Schweinsteiger blant annet hadde en lang karriere i Bayern München og det tyske landslaget, før han hang fotballskoene på hylla i 2019.

Paret møttes via en felles venn i New York og giftet seg i 2016. De har tre barn sammen.

PAR I HJERTER: Ana Ivanovic og Bastian Schweinsteiger. Foto: Kamil Krzaczynski/UPI/Shutterstock/NTB
PAR I HJERTER: Ana Ivanovic og Bastian Schweinsteiger. Foto: Kamil Krzaczynski/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Fotball+basketball=sant

Den amerikanske fotballstjerna Megan Rapinoe (38) vant blant annet Ballon d'Or (Gullballen) i 2019 og har for mange blitt et forbilde i måten hun ofte tar ordet på i offentlige debatter.

38-åringen møtte basketballspiller Sue Bird (42) under sommer-OL i Rio de Janeiro. Passende, da paret til sammen har vunnet sju OL-medaljer.

De giftet seg i 2020.

- Jeg klyper meg selv hele tida når jeg tenker på hvor heldig vi er som lever dette livet sammen, uttalte Rapinoe til PEOPLE i april 2021.

GIFTET SEG: Megan Rapinoe og Sue Bird. Foto: Steph Chambers / Getty Images via AFP / NTB
GIFTET SEG: Megan Rapinoe og Sue Bird. Foto: Steph Chambers / Getty Images via AFP / NTB Vis mer

Lagvenninner fant tonen

Lagvenninner finner også sammen, noe Ingrid Syrstad Engen (25) og spanske Maria «Mapi» León (28) er et levende bevis på.

Paret spiller sammen i Barcelona, og Syrstad Engen publiserte i sommer blant annet et innlegg på Instagram der hun skrev:

«Elsker deg».

León er blant verdens beste fotballspillere, og ble blant annet nummer 17 da The Guardian kåret topp 100 i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer