Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idretts-Norge jubler for tidenes sponsoravtale

Får 52 millioner over fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk idrett har sikret seg en historisk god sponsoravtale. De neste fem åra vil Norges Idrettsforbund motta 10 millioner årlige kroner fra Norsk Tipping i rene sponsormidler, melder NRK.

Fem av dem går til Olympiatoppen og toppidretten, men like mange er tiltenkt breddeidretten.

- Det første vi skal gjøre er å skape arenaer ut mot klubbene der vi inviterer ulike kompetansekrefter inn for å fortelle hva som er gode treningsmetoder i ulike idretter. Det skal komme grasrota, trenere og klubber til gode, sier Karl-Arne Johannessen ifølge NRK.

Han mener norsk idrett har hatt en tendens til å ta spillemidlene fra Norsk Tipping som en selvfølge.

- Det er mange sultne ulver som er i ferd med å angripe norsk spillpolitikk og Norsk Tipping. Vi støtter imidlertid opp om arbeidet til sistnevnte fordi de gjør dette innenfor en etisk ramme som norsk idrett kan identifisere seg med. De vil bygge verdier for samfunnsnyttige formål, sier Johannessen til ANB.

<B>FORNØYD:</B> Idrettspresident Karl-Arne Johannessen kan glise bredt etter å ha dratt i land tidenes sponsoravtale for norsk idrett.