Idretts-Norge vil ha miljø-arbeider

Hvis alt går som Skiforbundet håper, får idretten snart en egen person med ansvar for å tenke miljø og klimavennlige tiltak.

(Dagbladet.no): Norges idrettsforbund besluttet i forrige uke å støtte Skiforbundets forsøk på å få på plass en klima-koordinator for idretten.

Nå gjenstår bare støtte fra Kirke- og kulturdepartementet før stillingen blir en realitet.

- Denne personen vil arbeide opp mot alle idretter, men vil starte i vårt eget hus, her i Skiforbundet, forteller avdelingsleder for anlegg, Ingvild Bretten Berg, til Dagbladet.no.

Hva kan idretten gjøre?

Hovedspørsmålet koordinatoren vil få som oppgave å stille, er hva idretten i enhver sammenheng kan gjøre i kampen mot klimaendringene.

- Under helgas konkurranser i Granåsen hadde vi en ordning der kartongkubber (for eksempel melkekartonger, journ.anm.) fungerte som betaling for offentlig transport, nevner Berg som eksempel.

Arbeidet med å få på plass en egen miljø-arbeider kommer etter påtrykk fra «Hvit vinter», klimakampanjen Vegard Ulvang og Gudmund Skjeldal er blant initiativtakerne til.

- Vi vil gjerne være med på å videreføre det «Hvit vinter» dro i gang. Ettersom vi er så avhengig av snø, har vi også et ansvar for å gjøre noe med den situasjonen verden er i, innser Berg.

Idretts-Norge vil ha miljø-arbeider

- Idretten gir et fellesskap

- Så dette er ikke bare et forsøk på å kjøpe skiidretten god samvittighet?

- Tvert imot, vil jeg si. Hadde vi bare villet kjøpe god samvittighet, hadde vi handlet kvoter. I stedet vil vi gjøre noe aktivt på de stedene der vi organiserer aktiviteter, svarer hun.

Skjeldal mener at idretten har store muligheter til å bidra i klimakampen.

- Mange tenker kanskje at det blir håpløst for lille meg å utgjøre noen forskjell. Men i idretten har vi et fellesskap hvor vi kan oppmuntre hverandre, sier han til Dagbladet.no.

LITE HVIT VINTER: I fjor måtte Granåsens verdenscuprenn flyttes til Lillehammer på grunn av snømangel, et eksempel på hvor avhengig skisporten er av snøen. Nå vil Skiforbundet ansette en egen person som skal sørge for at de gjør det de kan for ikke å skade klimaet. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
LITE HVIT VINTER: I fjor måtte Granåsens verdenscuprenn flyttes til Lillehammer på grunn av snømangel, et eksempel på hvor avhengig skisporten er av snøen. Nå vil Skiforbundet ansette en egen person som skal sørge for at de gjør det de kan for ikke å skade klimaet. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
SLIK VIL DE HA DET: Vegard Ulvang og de andre initiativtakerne bak kampanjen «Hvit vinter» vet at snømangel ikke er den viktigste faren forbundet med klimaendringer. - Men i denne kampen må det være lov å spille på alle strenger, sier tidligere topputøver Gudmund Skjeldal til Dagbladet.no.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 612180846


Varnish cache server