Idrettsåret fra A til Å

Dagbladet ser tilbake på idrettsåret 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Atle Hamre

I desember 2000 ble han dømt til fem års fengsel for å ha presset skipsreder Thor Christensen for 28 millioner kroner gjennom en årrekke. Deretter ble 41-åringen utestengt fra travbanene på grunn av saken, og siden tiltalt for grovt bedrageri mot samme reder. Hamre avsluttet året med å bli anklaget for ikke å ha overholdt karenstida ved medikamentbehandling av hester. Det kvalifiserer som doping i travsporten.

Bråk

Norges Fotballforbund kom i medienes negative lys fordi de slet med å avklare rettighetsspørsmålet overfor landslagsspillerne, i tillegg til å bruke agenten Rune Hauge som 20-millioner-kroners-konsulent i forbindelse med TV-avtalen for norsk fotball de neste fire årene. Men også Norges Friidrettsforbund og Norges Skøyteforbund sleit med bråk i året som har gått.

Cecilie Leganger

26-åringen var også synonym med bråk i 2001. Valgte å bryte med Bækkelaget i august, og måtte innom NHO og Oslo namsrett før Norges Håndballforbund til slutt klarte å løse konflikten. Landslagskeeperen byttet fra Bækkelaget til Tertnes uten tillatelse, men får nå viljen sin - på visse vilkår. Som at Bækkelagets sponsorer skal være på Legangers Tertnes-drakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer