Idrettsforbundet skuffet over statsbudsjettet

Idrettsforbundet: - Statsbudsjettet er skuffende for norsk idrett

Får blant annet ikke støtte til Campus Sognsvann.

VIL UTVIDE: Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen ønsker å utvide Toppidrettssenteret. Men regjeringen ga ingen pengestøtte da forslaget til statsbudsjettet ble lagt fram torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIL UTVIDE: Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen ønsker å utvide Toppidrettssenteret. Men regjeringen ga ingen pengestøtte da forslaget til statsbudsjettet ble lagt fram torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Da forslaget til statsbudsjettet ble lagt fram torsdag, ble det blant annet klart at det blir dyrere å gå på idrettsarrangementer i Norge.

I en pressemelding kaller Norges Idrettsforbund (NIF) statsbudsjettet skuffende for norsk idrett.

«Regjeringens forslag vil gjøre det vanskeligere for klubber, lag og foreninger. Hele frivillighetens - og idrettens - krav om full momskompensasjon - som er erkjent som et prinsipielt og legitimt krav - møtes ikke,» skriver NIF.

I pressemeldingen framkommer det likevel at ting ikke er helt svart. Regjeringen varsler at overskuddet fra Norsk Tipping sannsynligvis vil øke. I tillegg blir kompensasjonen for anleggsmoms økt, slik at det er sannsynlig at det blir tilnærmet full dekning for idrettslag som bygger anlegg.

- Ja, det er skuffende

Regjeringen valgte å ikke gi penger til Idrettsforbundets planer om utvidelse på Olympiatoppen. Campus Sognsvann vil bli en kraftig utbygging av Toppidrettssenteret.

SKUFFET: - Ja, vi er skuffet, sier kommunikasjonssjef i NIF, Niels Røine. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SKUFFET: - Ja, vi er skuffet, sier kommunikasjonssjef i NIF, Niels Røine. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Ja, det er skuffende. Først og fremst fordi norsk idrett og norsk toppidrett har et stort behov for å få et nytt senter for toppidrett, sier Niels Røine, kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, til Dagbladet.

- Vi er nødt til å gå i en dialog med myndighetene. Vi hadde håpet at vi kunne starte en utredning for å begynne å bygge fortere, sier Røine.

Han mener at Campus Sognsvann vil være vital i framtida til norsk toppidrett.

- Dette kan være avgjørende for å henge med i verdenstoppen. For å fortsette å være ledende i toppidrett, må vi få på plass en ny, styrket senter og møteplass for toppidretten i Norge, sier Røine.

Campus Sognsvann

I fjor vår snakket toppidrettssjef Tore Øvrebø om at han ønsket at en utvidelse av Olympiatoppen skulle stå ferdig om fem år - altså fire år fra nå.

Prisen var da beregnet til bortimot en milliard kroner, og det legges opp til et samarbeidsprosjekt mellom Norges idrettshøgskole (NIH) og Olympiatoppen.

- Campus Sognsvann er et stort prosjekt, og visjonen er en styrket møteplass for toppidretten. Møteplass kan bety så mye, og vi har jo møteplass også i dag. Det er der utøvere møter trenere, kompetansepersoner og helsepersonell, og der utøvere og trenere møter hverandre på tvers av idrettene, sa Øvrebø til NTB.

- Det vi kan få til i Campus Sognsvann er at vi i toppidretten kan få treningsfasiliteter i en helt annen kvalitet og størrelse enn vi har i dag. Det trenger vi virkelig.