Idrettsforbundet ber Northug kutte ut poker

- Han må forstå sin rolle.

- KAST KORTENE, PETTER!  Norges Idrettsforbund mener Petter Northug bør kutte ut høyprofilert pokerspill. Poker med penger i potten er forbudt i Norge.  Denne uka spiller Northug en pokerturnering i Monaco. Foto: Vi Menn
- KAST KORTENE, PETTER! Norges Idrettsforbund mener Petter Northug bør kutte ut høyprofilert pokerspill. Poker med penger i potten er forbudt i Norge. Denne uka spiller Northug en pokerturnering i Monaco. Foto: Vi Menn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund er kritisk til at langrennsstjernen Petter Northug deltar i pokerturneringer.

Andersen mener Northug bør droppe pokerspillingen, melder VG og TV 2. Northug deltar for tiden i en turnering i Monte Carlo. Oppholdet og deltakelsen dekkes av en av 24-åringens sponsorer.

- Jeg håper Petter Northug for framtiden velger andre arenaer å profilere seg på, enn innenfor spill som er forbudt i Norge. Petter Northug burde tenke seg grundig om med den posisjonen han har. Han er kanskje vår mest profilerte toppidrettsutøver, og et forbilde både for barn og voksne, sier Andersen til VG.

- For han personlig er ikke det positiv omdømmebygging. Han må forstå sin rolle i et helhetsperspektiv, sier NIFs generalsekretær til TV 2.

Petter Northug ønsket ikke å kommentere kritikken overfor VG i Monte Carlo mandag. Far og manager John Northug vil ikke si mye om saken.

- Vi er inne i en endringsprosess med hensyn til strategi på dette området. Skal ta dette opp med Inge, men ikke gjennom mediene. Tror det er riktig av hensyn til alle parter, skriver John Northug i en SMS til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer