- KAST KORTENE, PETTER!  Norges Idrettsforbund mener Petter Northug bør kutte ut høyprofilert pokerspill. Poker med penger i potten er forbudt i Norge.  Denne uka spiller Northug en pokerturnering i Monaco. Foto: Vi Menn
- KAST KORTENE, PETTER! Norges Idrettsforbund mener Petter Northug bør kutte ut høyprofilert pokerspill. Poker med penger i potten er forbudt i Norge. Denne uka spiller Northug en pokerturnering i Monaco. Foto: Vi MennVis mer

Idrettsforbundet ber Northug kutte ut poker

- Han må forstå sin rolle.

|||

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund er kritisk til at langrennsstjernen Petter Northug deltar i pokerturneringer.

Andersen mener Northug bør droppe pokerspillingen, melder VG og TV 2. Northug deltar for tiden i en turnering i Monte Carlo. Oppholdet og deltakelsen dekkes av en av 24-åringens sponsorer.

- Jeg håper Petter Northug for framtiden velger andre arenaer å profilere seg på, enn innenfor spill som er forbudt i Norge. Petter Northug burde tenke seg grundig om med den posisjonen han har. Han er kanskje vår mest profilerte toppidrettsutøver, og et forbilde både for barn og voksne, sier Andersen til VG.

- For han personlig er ikke det positiv omdømmebygging. Han må forstå sin rolle i et helhetsperspektiv, sier NIFs generalsekretær til TV 2.

Petter Northug ønsket ikke å kommentere kritikken overfor VG i Monte Carlo mandag. Far og manager John Northug vil ikke si mye om saken.

- Vi er inne i en endringsprosess med hensyn til strategi på dette området. Skal ta dette opp med Inge, men ikke gjennom mediene. Tror det er riktig av hensyn til alle parter, skriver John Northug i en SMS til VG.

Generalsekretær Bård Amundsen i Norges Skiforbund sier at Northug ikke trengte å klarere deltakelsen i pokerturneringen med forbundet.

- Vi eier rettighetene til det han gjør på ski. Men vi legger oss ikke opp i det han gjør på fritiden, sier Amundsen til VG.

(NTB)

KRITISK: Generalsekretær Inge Andersen i Idrettsforbundet råder Northug til å finne andre måter å profilere seg på. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
KRITISK: Generalsekretær Inge Andersen i Idrettsforbundet råder Northug til å finne andre måter å profilere seg på. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer