MER TIL IDRETTEN: Mer penger gis til Norges Friidrettsforbund neste år. Her ved mellomdistanseløper Henrik Ingebrigtsen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MER TIL IDRETTEN: Mer penger gis til Norges Friidrettsforbund neste år. Her ved mellomdistanseløper Henrik Ingebrigtsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Idrettsforbundet får tilskudd på 593 millioner kroner

Økning fra forrige år.

Norges Idrettsforbund får tilskudd på 593 millioner kroner fra spillemidlene neste år. Det er en økning på 13 millioner fra 2013, melder Kulturdepartementet.

Tilskuddet omfatter grunnstøtte til sentraladministrasjonen i NIF, idrettskretser og særforbund. Tilskuddet skal også bidra til å utvikle aktiviteten som foregår sentralt i lagene. Aktivitetstiltak for barn og ungdom er prioritert.

- Det er viktig å legge til rette for et godt aktivitetstilbud i regi av den frivillige idretten. Jeg er spesielt opptatt av at idretten utvikler aktiviteter som gjør det attraktivt for barn, og i særlig grad ungdom, å drive med organisert idrett.

- NIF har også en spesiell rolle siden det er den største barne- og ungdomsorganisasjonen i Norge, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Tilskuddet til toppidretten styrkes også i årets fordeling.

Stiftelsen Antidoping Norge får et tilskudd på 26 millioner kroner, en økning på 2,4 millioner kroner sammenlignet med 2013.

- Antidoping Norge er en av verdens ledende antidopingorganisasjoner. Jeg er glad at vi med dette rekordstore tilskuddet kan bidra til å opprettholde og videreutvikle den høye kvaliteten på Antidoping Norges arbeid, sier kulturministeren.

(NTB)