FIKK BEHOLDE JOBBEN: Øyvind Eide har fått en skriftlig advarsel fra Stabæk, men beholder trenerjobben i klubben. Her fra tida som Kongsvingers assistenttrener.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
FIKK BEHOLDE JOBBEN: Øyvind Eide har fått en skriftlig advarsel fra Stabæk, men beholder trenerjobben i klubben. Her fra tida som Kongsvingers assistenttrener. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Idrettsforbundet griper inn i trakasseringssaken

Stabæks opptreden skal undersøkes.

(Dagbladet): Norges Idrettsforbund vil kontakte fotballforbundet for å kontrollere at Stabæk handlet riktig da de valgte å beholde trener Øyvind Eide etter den siste tids trakasseringsanklager.

Eide fikk beholde jobben som trener for klubbens kvinnelag, til tross for å ha innrømmet upassende atferd overfor tidligere spiller Leni Larsen Kaurin.

- De som måtte føle seg seksuelt trakassert i norsk idrett skal vite at vi prøver å ta sakene deres på alvor. I denne konkrete saken vil vi ta kontakt med Norges Fotballforbund (NFF) for å få greie på saksgangen, sier kommunikasjonssjef Per Tøien til NRK.

- Det er viktig å finne ut hva som har skjedd. I sånne sammenhenger er det den sterke part som har ansvaret. Det er generelt, jeg kan ikke si hva som har skjedd i denne saken, sier Tøien.

Skriftlig advarsel Stabæk-styret konkluderte i går kveld med at en skriftlig advarsel var den riktige reaksjonen mot Øyvind Eide.

- Vi har vurdert alle alternativer, både det å ikke gjøre noen ting og det å avskjedige ham var blant disse alternativene. Men vi landet på at en skriftlig advarsel var det mest riktige i denne saken, forklarte styreleder Espen Moe.

Ansvarsfraskrivelse Leni Larsen Kaurin mener klubbens opptreden er feig.

- Jeg synes det er er ansvarsfraskrivelse. Det er rett og slett feigt. Han har sagt «ja» på at han har trakassert meg, men så kan han bare si «unnskyld», og så er det greit, sa Kaurin til Dagbladet i går kveld.

- Spillerkolleger har stilt spørsmål ved at jeg er blitt plaget av treneren, siden de ikke fikk vite noe. Jeg har opplevd dette for vanskelig til å kunne ta det opp med spillerkolleger, for ikke å snakke om ledelsen i Stabæk. Hvor mye kunne jeg si før det fikk konsekvenser? Men da jeg endelig tok det opp, ble det feid under teppet og ikke tatt seriøst, sier 32-åringen.

Kaurin hevder også at Stabæk har tilintetgjort bevis, og tenker på et gavekort på «massasje med en happy ending» som ble gitt til henne fra Eide. Styreleder Espen Moe i klubben bekrefter at kortet er borte, men sier det ikke er mistet med vilje.

Kaurin fortalte til lokalavisa Budstikka om invitasjoner til sex som hun etter hvert opplevde som ubehagelige. Hun oppsøkte psykolog, og i starten av desember i fjor fortalte hun klubben om hvordan hun opplevde det som hadde foregått.

SKUFFET: Leni Larsen Kaurin kaller Stabæk-ledelsen feig.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Leni Larsen Kaurin kaller Stabæk-ledelsen feig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer