Abid Raja krever svar:

Idrettsforbundet ignorerte para-avtale: - Veldig urettferdig

Fredag valgte Stiftelsen VI å si opp sin avtale med idrettsforbundet etter at flere parautøvere ikke mottok noen penger fra Kulturdepartementets OL-pakke. - Dette har overhodet ikke vært regjeringens intensjon, sier Norges Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V). Idrettsforbundet innrømmer feil.

KREVER SVAR: Abid Raja her med idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Terje Pedersen / NTB
KREVER SVAR: Abid Raja her med idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil ta kontakt med idretten for å få klarhet i hva dette er for noe, og om det faktisk stemmer at ikke en eneste krone har gått til flere parautøvere, sier Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) til Dagbladet.

I en pressemelding fredag kom det fram at stiftelsen VI hadde sagt opp sin avtale med Norges idrettsforbund.

Med Aker-eier Kjell Inge Røkke i spissen, har stiftelsen VI gått inn med 125 millioner kroner over fem år for å styrke paraidretten i Norge.

Nå velger altså VI å si opp sin avtale med idrettsforbundet grunnet stor misnøye med fordelingen av ekstraordinære midler fra Kulturdepartementet som følge av OL og Paralympics-utsettelsen i Tokyo.

Bakgrunnen er at idrettsforbundet mottok 5,5 millioner kroner av Kulturdepartementet og Abid Raja etter at OL og Paralympics ble flyttet fra 2020 til 2021. Millionene skulle bli fordelt til både OL- og Paralympics-utøvere, på bakgrunn av at de trengte ett ekstra år til å forberede seg til lekene i Tokyo.

Men ikke en eneste krone av disse 5,5 millionene fra Kulturdepartementet endte opp hos en parautøver, kom det fram i en pressemelding fra idrettsforbundet den 27. januar. Det får Norges Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) til å reagere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer