Idrettsforbundet sier nei til Brækhus

Vil ikke ha proffboksing i Norge.

IDRETTSFORBUNDET VIL IKKE HA PROFFBOKSING I NORGE: Regjeringen åpner for at Cecilia Brækhus skal få bokse sine kamper i Norge, men idretten sier nei. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IDRETTSFORBUNDET VIL IKKE HA PROFFBOKSING I NORGE: Regjeringen åpner for at Cecilia Brækhus skal få bokse sine kamper i Norge, men idretten sier nei. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Idrettsforbundet ønsker ikke at tradisjonell proffboksing blir innført i Norge. På høringen 18. november blir det tommelen ned fra idrettsstyrets representant.

- Ja, det er riktig at jeg skal representere Norges Idrettsforbund på stortingshøringen om proffboksing om to uker, og der kommer jeg til å presentere det synet idrettsstyret har i denne saken, forteller styremedlem Oddvar Jensen til NTB.

Den skriftlige og lovmessige høringen om hvorvidt profesjonell boksing skal tillates i Norge eller ikke er unnagjort. Det foreligger et forslag til lov- og forskriftsendringer som vil åpne opp for proffboksing her i landet igjen, men dersom forbudet mot proffboksing blir vedtatt, og den tradisjonelle proffboksingen vinner innpass, så vil det skje mot idrettsforbundets vilje.

- Du har helt rett i at den tradisjonelle proffboksingen skjer utenom Norges Bokseforbund og idrettsforbundet. I så måte har vi en begrenset interesse i denne saken, innrømmer Jensen, som sier at utfordringen til regjeringen er hvordan den skal styre hva som skal være tillatt eller ikke innenfor profesjonelle kampsporter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer