Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettsforbundet skal jobbe internasjonalt mot høydehus

Norge jobber for internasjonalt forbud.

MOT HØYDEHUS:I Norge har man forbud mot å bruke høydehus og kunstig tilførsel av oksygen. Dette ble vedtatt på Idrettstinget i 2003. Foto: NTB Scanpix
MOT HØYDEHUS:I Norge har man forbud mot å bruke høydehus og kunstig tilførsel av oksygen. Dette ble vedtatt på Idrettstinget i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Idrettsstyret behandler saken om oppfølging av idrettstingets vedtak vedrørende høydehus og kunstig tilførsel av oksygen på et styremøte tirsdag. Det skal avgjøres hvordan Norge skal jobbe for et internasjonalt forbud.

Norges idrettsforbund ser på begge deler som uforenlig med idrettens verdier, og arbeider for at Verdens antidopingbyrå (WADA) etablerer et tilsvarende forbud som det norske.

- Norges idrettsforbund og Norges Skiforbund skal begynne å jobbe inn mot WADA og Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å få like rammevilkår internasjonalt, sier idrettspresident Tom Tvedt til NTB.

Var til debatt I Norge har man forbud mot å bruke høydehus og kunstig tilførsel av oksygen. Dette ble vedtatt på Idrettstinget i 2003.

På fjorårets idrettsting var saken opp til debatt og avstemming igjen, men forbudet ble ikke opphevet. Avgjørelsen fra Idrettstinget skal idrettsstyret følge opp på tirsdagens styremøte.

- Det betyr at vi skal se på hvordan vi skal jobbe med dette videre internasjonalt. Det er dagsaktuelt, sier Tvedt.

47-åringen fra Randaberg har ikke oversikten om hvordan andre land vil stille seg til Norges jobb for et internasjonalt forbud.

- Vi får se hvordan det går når vi begynner jobben. Det internasjonale skiforbundet (FIS) var raskt ute på banen da finnene gikk rundt med ryggsekker med oksygen, men jeg vet ikke hvilke land som vil støtte det per dags dato, sier Tvedt.

Alpinistene skeptiske Blant andre de norske alpinistene har vært skeptiske til det norske forbudet. Det handler om at de ønsker like vilkår som konkurrentene. Derfor tror idrettspresidenten at alle vil bli fornøyde hvis det blir et internasjonalt forbud.

- Jeg oppfatter det slik at de som har vært for høydehus vil ha like rammevilkår. Da må vi må gå for et internasjonalt forbud, sier Tvedt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media