Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettsforbundet tar avstand fra WADAs beslutning

Linda Hofstad Helleland får full støtte.

UTTALER SEG: Idrettspresident Tom Tvedt og dtyret i Norges Idrettsforbund tar avstand fra WADAs beslutning om å gjeninnsette Russland som fullverdig medlem. Linda Hofstad Helleland får full støtte.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UTTALER SEG: Idrettspresident Tom Tvedt og dtyret i Norges Idrettsforbund tar avstand fra WADAs beslutning om å gjeninnsette Russland som fullverdig medlem. Linda Hofstad Helleland får full støtte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Norges Idrettsforbund tar avstand fra WADAs beslutning om å gjeninnsette Russland som fullverdig medlem. Det opplyser forbundet i en pressemelding i dag.

Idrettsforbundet skriver at Linda Hofstad Helleland får full støtte.

Denne uka har det stormet rundt Verdens Antidopingbyrå (WADA), der mange norske idrettsledere har sittet stille i båten. Til Dagbladet uttalte Erik Røste i Norges Skiforbund seg kritisk til WADAs flørt med russerne allerede før beslutningen ble offentlig i går ettermiddag.

Linda Hofstad Helleland er visepresident i Verdens Antidopingbyrå (WADA) og en av to styremedlemmer som torsdag stemte imot å ta det russiske antidopingbyrået inn i varmen igjen.

Idrettspresident Tom Tvedt og hans styre uttaler seg nå kritisk til beslutningen til WADA.

- Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

I styrevedtaket omtales det som «svært uheldig» at WADA har endret de opprinnelige på vilkårene som opprinnelig var stilt for at Russland skulle tas inn i varmen igjen, skriver NTB.

- Vi tar avstand fra at disse vilkårene er lempet på, og vi er bekymret for konsekvensene av vedtaket og hvilken signaleffekt beslutningen gir for antidopingarbeidet og den rene idretten, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Idrettsstyret gir nå Helleland full støtte.

- Idrettsstyret stiller seg derfor bak WADAs visepresident Linda Hofstad Hellelands klare standpunkt i saken og beslutning om å stemme mot gjeninnsettelse av RUSADA, heter det videre.

Norges idrettsforbund varsler at det vil se på muligheten for å styrke antidopingarbeidet gjennom UNESCOs antidopingkonvensjon.

- Idrettsstyret vil invitere til et møte med WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland, Kulturdepartementet og Antidoping Norge, for å diskutere hvordan også det statlige antidopingarbeidet kan styrkes internasjonalt, for eksempel gjennom UNESCO-konvensjonen, sier idrettspresident Tvedt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!