<strong>FOR KRIMINALISERING:</strong>  President Børre Rognlien i Norges Idrettsforbund går inn for at dopingsyndere skal kunne straffes av rettsapparatet.
Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
FOR KRIMINALISERING: President Børre Rognlien i Norges Idrettsforbund går inn for at dopingsyndere skal kunne straffes av rettsapparatet. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer

Idrettsforbundet vil ha fengsel og bøter for doping

Sier ja til kriminalisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Norges idrettsforbund går inn for kriminalisering av doping. Det betyr at man kan få bøter eller fengselsstraff for å skaffe, besitte eller bruke alle dopingmidler som står på Legemiddelverkets dopingliste.

Idrettsforbundet svarte mandag på et høringsforslag fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) om at dopingreglene tas inn i legemiddelloven, melder NIF på idrett.no.

- Et forbud vil samsvare med idrettens grunnverdier på dette området, og vil forsterke budskapet om at doping ikke hører hjemme i idrettsmiljøet verken innenfor eller utenfor den organiserte idretten, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge stilte seg også positiv til kriminalisering under en pressekonferanse i etterkant av Steffen Kjærgaards innrømmelse i går.

- Det er mange gode grunner til at bruk av doping bør kriminaliseres. Det er et tydelig budskap fra det norske samfunn at vi ikke ønsker at særlig unge gutter skal bruke anabole steroider, sa Solheim.

I dag har Antidoping Norge også gitt sitt høringssvar til departementet, og skriver på nettsiden sin at de støtter forslaget.

Også sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er positiv til at dopingsyndere kan straffes av rettsapparatet, og ikke bare idrettens egne organer.

- Konsekvensen av å bryte våre etiske regler er at man må finne seg noe annet å gjøre. Vi må huske at doping ikke er forbudt ved norsk lov, det er bare forbudt i norsk idrett. Jeg kunne derimot ønske at doping var forbudt etter norsk lov også, sier Tiedemann Hansen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer