Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettsforbundet vil ha tre nasjonalanlegg

Et knapt flertall i styret i Norges Idrettsforbund går inn for en tredeling av nasjonalanlegget for skisport. Seks av styremedlemmene vil ha en delt løsning, mens fem gikk inn for ett anlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresident Arne Myhrvold var blant mindretallet. - Som idrettspresident må jeg forholde meg lojal til det valget som er gjort, men jeg innrømmer at jeg gjerne hadde sett et annet utfall på denne saken, sier Myhrvold til NTB.

- Vi mente at det ikke var riktig av oss å innstille noen ettersom skistyret har gått inn for en tredeling. Når ski-Norge ikke vil foreta et valg mellom de tre anleggene, er det vanskelig for oss å gjøre det, sier Myhrvold.

Styret i Norges Skiforbund gikk i forrige uke inn for at anleggene i Oslo (Holmenkollen), Trondheim (Granåsen) og Lillehammer (Birkebeineren/Lysgårdsbakkene) skal dele på statusen som nasjonalanlegg. Idrettsstyret valgte onsdag å ta skistyrets beslutning til etterretning, og arbeidet ut fra denne.

- Enten måtte vi velge å følge skistyrets innstilling om en tredeling eller konkludere med at det ikke bør velges ut ett bestemt anlegg. Flertallet i idrettsstyret mente altså at det første var best, sier Myhrvold.

Premissene klare

Ifølge Myhrvold har premissene fra Kulturdepartementet (KUD) vært helt klare. Bare ett av de tre anleggene skulle velges ut. - Jeg antar at det blir vanskelig å få gjennomslag for en tredeling, men det kan hende at departementet velger å rette seg etter de innstillingene som er gjort. Jeg tror ikke at de vil foreta et valg på egen hånd, sier idrettspresidenten.

Dermed er det en risiko for at det ikke blir noe nasjonalanlegg for ski, nordiske grener, i Norge. Myhrvold tror imidlertid ikke at det behøver å ha noen negative konsekvenser for ski-Norge.

- Det går mest på status og prestisje. Norges Skiforbund har jo allerede vedtatt at neste VM-søker skal være Holmenkollen, og i den beslutningen ligger det jo at det vil tilføres mest penger dit den nærmeste tiden, forklarer Myhrvold.

Kulturdepartementet vil foreta den endelige avgjørelsen senere i vinter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!