Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Idrettsgallaen er en farse

Sykkelpresidenten raser.

FORBANNET: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen raser etter etter at Alexander Kristoff og Stein Ørn ikke ble nominert til Idrettsgallaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORBANNET: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen raser etter etter at Alexander Kristoff og Stein Ørn ikke ble nominert til Idrettsgallaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): - Det er helt sjanseløst, men det har vi visst i mange år.

Ordene tilhører Harald Tiedemann Hansen, president i Norges Cykleforbund, og ytres i forbindelse med nominasjonene til Idrettsgallaen.

Alexander Kristoff ble historisk da han som første nordmann gikk til topps i et av sykkelsportens monumenter i mars. I tillegg til seieren i Milano-Sanremo, dro han med seg to etappeseirer fra Tour de France og en rekke andre seirer.

Likevel ble han ikke nominert til kategorien «Årets mannlige utøver».

- Slik vi opplever det, er dette fordi NRK har stor påvirkning og ønsker å fremme utøverne de har rettigheter til å vise. Jeg kan ikke se noen annen grunn. Det blir nesten litt for teit, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

Sykkelforbundet innstilte Alexander Kristoff til «Årets mannlige utøver», Stein Ørn til «Årets trener» og U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm til «Årets gjennombrudd». Ingen av de tre ble nominert.

- Jeg mener de burde vært en selvfølge.

Ørn er treneren til både Kristoff og Bystrøm, men er ikke funnet verdig en nominasjon til Idrettsgallaen.

- De skjønner ikke greia. Det er bare tøv. Jeg vet ikke om jeg skal bli oppgitt eller skuffet lenger. Vi tok det for gitt at Kristoff og Ørn kom til å bli nominert.

Heller ikke Alexander Kristoff skjønte mye da han ikke ble nominert til prisen.

- Jeg føler meg litt forbigått, sa Kristoff til procycling.no fredag kveld.

Les mer: Kristoff: - Jeg er overrasket

Alle de fem nominerte i kategorien «Årets mannlige utøver» tok medalje under OL i Sotsji.

Det betydelige fokuset på vinteridretten irriterer sykkelpresidenten. Han mener det må bli større annerkjennelse for sommeridretter.

- Det er ikke første gang dette skjer. Ved flere anledninger har vi sett at sommeridretter, spesielt sykkel, har blitt undervurdert. Det blir håpløst å sammenlikne en mikroidrett som langrenn med sykkel. Utøverne der er godt trente og strålende utøvere, men det er en nordisk gren og knapt det. Sykkelsporten er en verdensidrett. Idrettsgallaen er en farse, tordner Tiedemann Hansen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.