Idrettsgren søker norgesmester

Bare sju påmeldte til NM i skitrehopping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arrangøren av NM i skitrehopping, Vidar Eggimann, er bekymret på vegne av sin egen sports framtid. Historiens tredje uoffisielle NM går av stabelen om halvannen uke i Hallingdal, og så langt er bare sju hoppere påmeldt. Det er det laveste antallet noensinne.

- Det er nok sofaen og historieløsheten som har skylda for det. Dette er en tradisjonsrik sport, og folk kjenner ikke sin besøkelsestid om de ikke stiller opp, sier Eggimann til Dagbladet.no, uten å nevne at stammen i skitrehoppermiljøet av ulike grunner ikke stiller til start i årets NM.

Som Dagbladet.no har skrevet før, hevder Eggimann at skitrehoppingens røtter går helt tilbake til 1800-tallet. Den gangen gjaldt det å hoppe over trærne, mens det for Eggimann & Co gjelder å bli sittende fast. Med krona så nært hodet som bare mulig.

Skitrehopping går nemlig ut på å sette utfor bakken for så å fly rett inn i et tre. Der må de holde seg fast for at hoppet ikke skal regnes som et fall.

Skummelt? Ifølge Eggimann er det ikke det. Skadeomfanget er minimalt, og i tillegg til frisk luft og skigåing belønnes du med en klem fra treet du lander i.

For de av dere som nå vurderer muligheten til å krone oss med tittelen norgesmester i skitrehopping er det ikke for sent å melde seg på. På forbundets høyst uoffisielle hjemmeside kan du melde deg på helt fram til mesterskapet går av stabelen. Reisebeskrivelser til bakken i Hallingdal får du ved påmelding.

- Blir det premier til vinneren også?

- Ja, vi har noen sponsorer som sørger for premier, men noen kongepokal tror jeg vi kan få problemer med å skaffe, sier Eggimann til Dagbladet.no.

FRI FLYT: Skitrehoppernes oppgave er altså å treffe treet, og så holde seg fast i det. NM går av stabelen om halvannen uke. Foto: Inge Lundereng
FRI FLYT: Skitrehoppernes oppgave er altså å treffe treet, og så holde seg fast i det. NM går av stabelen om halvannen uke. Foto: Inge Lundereng Vis mer
PERFEKT: Løperen treffer høyt oppe på treet etter et luftig svev.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer