Idrettsgren søker norgesmester

Bare sju påmeldte til NM i skitrehopping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arrangøren av NM i skitrehopping, Vidar Eggimann, er bekymret på vegne av sin egen sports framtid. Historiens tredje uoffisielle NM går av stabelen om halvannen uke i Hallingdal, og så langt er bare sju hoppere påmeldt. Det er det laveste antallet noensinne.

- Det er nok sofaen og historieløsheten som har skylda for det. Dette er en tradisjonsrik sport, og folk kjenner ikke sin besøkelsestid om de ikke stiller opp, sier Eggimann til Dagbladet.no, uten å nevne at stammen i skitrehoppermiljøet av ulike grunner ikke stiller til start i årets NM.

Som Dagbladet.no har skrevet før, hevder Eggimann at skitrehoppingens røtter går helt tilbake til 1800-tallet. Den gangen gjaldt det å hoppe over trærne, mens det for Eggimann & Co gjelder å bli sittende fast. Med krona så nært hodet som bare mulig.

Skitrehopping går nemlig ut på å sette utfor bakken for så å fly rett inn i et tre. Der må de holde seg fast for at hoppet ikke skal regnes som et fall.

Skummelt? Ifølge Eggimann er det ikke det. Skadeomfanget er minimalt, og i tillegg til frisk luft og skigåing belønnes du med en klem fra treet du lander i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer