Idrettskjendis fikk sju måneders fengsel for seksuelle overgrep

Gjennomførte samleier med 15-åring.

FUNNET SKYLDIG PÅ ALLE TILTALEPUNKTER: Aktor ba om fem måneders fengsel for den tidligere toppidrettsutøveren, men retten mente det var nødvendig med en strengere straff. «Det er rettens syn at det i denne saken er tale om svært alvorlig utnyttelse av en ung person som hadde særlig tillit til tiltalte.», heter det i dommen. Til høyre i bildet er mannens advokat, Odd Rune Torstrup. Foto: Tore Ulrik Bratland.
FUNNET SKYLDIG PÅ ALLE TILTALEPUNKTER: Aktor ba om fem måneders fengsel for den tidligere toppidrettsutøveren, men retten mente det var nødvendig med en strengere straff. «Det er rettens syn at det i denne saken er tale om svært alvorlig utnyttelse av en ung person som hadde særlig tillit til tiltalte.», heter det i dommen. Til høyre i bildet er mannens advokat, Odd Rune Torstrup. Foto: Tore Ulrik Bratland.Vis mer

(Dagbladet): En tidligere norsk toppidrettsutøver ble i dag dømt til sju måneders fengsel for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel jente, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen, som er i 40-åra, må også betale jenta til sammen 350 000 kroner i erstatning. Ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett er fornærmede «svært skadet av de handlingene mannen har begått mot henne».

Aktors påstand var fem måneders fengsel, men retten valgte å sette straffen til sju måneder.

Under rettssaken i forrige uke erkjente idrettskjendisen delvis straffskyld. Forholdet skriver seg tilbake til juli 2005, da jenta var 15 år. Det dreide seg om to tilfeller av samleie, og et forsøk på samleie. I tillegg skal jenta ha onanert mannen ved to anledninger.

Mannen er giftet inn i jentas familie. Hun anmeldte forholdet i september i fjor.

I retten forklarte den tidligere idrettsutøveren - som konkurrerte på absolutt høyeste nivå innenfor sin idrett - at samleiene skjedde med jentas medvirkning.

- Jeg vil på det sterkeste avvise at jeg opptrådte kynisk og manipulerende. Men det som skjedde er likevel mitt ansvar. Og jeg skal stå til rette for det, sa han.

I tillegg ba han retten ta hensyn til at han i den aktuelle perioden var svært psykisk syk.

Denne forklaringen ble avvist av retten, som også anså det som utenkelig at jenta ønsket å ha sex med ham, skriver Aftenbladet.

«Det er rettens syn at det i denne saken er tale om svært alvorlig utnyttelse av en ung person som hadde særlig tillit til tiltalte. Det er tale om planlagte og veloverveide handlinger der tiltalte på det groveste misbrukte fornærmede systematisk om enn selve overgrepene foregikk i en kort periode. Han har gjennomført samleiene uten hensyn til om det var smertefullt for fornærmede. Retten finner at straffen må settes høyere enn påstanden fra påtalemyndigheten, heter det i dommen.

Idrettskjendisen ønsker ikke å kommentere dommen overfor Dagbladet.