Idrettskrig

Fotballforbundet er ensidig fokusert, skriver futsalbevegelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DETTE ÅRET har flere norske medier fortalt at det brygger opp til kamp om futsal mellom den skandinaviske futsalbevegelsen (IFS) og det norske fotballforbundet (NFF), senest i artikkelen Krig om innefotball som ble publisert i Aftenposten i forrige uke.

Krig blir det vel ikke. Og det blir primært heller ikke NFF versus IFS. Dette blir heller et interessant oppgjør mellom den tradisjonelle foreningsidretten og ”den nye idretten”.

IFS ER IKKE BARE en utbreder av sporten futsal, men også en utbreder og en grunnlegger av ”den nye idretten”.

IFS hadde en klar visjon fra de begynnende årene. Målet var å skape en utbredt konkurransearena på siden av den vanlige foreningsidretten, hvor en ved noen få tastetrykk kunne skape og komponere sitt eget lag sammen med sine nærmeste kamerater - og konkurrere med disse etter behov, på ulike nivåer, i en uforpliktende serie i turneringsform - sanke maratonpoeng og statistikk, og skape seg et navn og enhet gjennom selve deltagelsen.

Ikke gjennom en forpliktende årskontrakt med forpliktende årskontingent og forpliktende årsaktivitet, slik som er tilfellet i den tradisjonelle idretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer