AVSLØRER: Ifølge Russlands idrettsminister Vitalij Mutko skal opp mot 30 prosent av alle idrettslag i landet brukt meldonium før det ble forbudt.
Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010
AVSLØRER: Ifølge Russlands idrettsminister Vitalij Mutko skal opp mot 30 prosent av alle idrettslag i landet brukt meldonium før det ble forbudt. Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010Vis mer

Idrettsminister avslører masssiv meldoniumbruk i Russland

30 prosent av alle idrettslag i Russland skal ha brukt meldonium.

Ifølge Russlands idrettsminister Vitalij Mutko skal opp mot 30 prosent av alle idrettslag i landet brukt meldonium før det ble forbudt. I tillegg er titalls utøvere under etterforskning.

Rundt 40 utøvere fra Russland er under etterforskning for bruk av meldonium, fortalte Mutko torsdag.

- Når vi snakker om meldonium, er det viktigste å stabilisere situasjonen og minimere tapene. Deretter er det å bistå de russiske utøverne som er under etterforskning - og det er rundt 40 av dem, sa idrettsminister Vitalij Mutko ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Mutko fortalte også at flere hundre russiske utøvere ha brukt meldonium da det ikke var forbudt. Han hevder imidlertid at russiske antidopingmyndigheter har kontroll på hvem som bør testes for stoffet.

- Opp mot 30 prosent av alle russiske idrettslag har brukt meldonium tidligere, sa han ifølge Interfax.

Onsdag ble den første norske utøveren, vektløfteren Ruth Kasirye, tatt for bruk av stoffet som ble forbudt fra nyttår. Det er imidlertid hovedsakelig russiske utøvere som har blitt tatt for bruk av meldonium. Blant de mest kjente er tennisstjernen Maria Sjarapova og skøyteløperen Pavel Kulizjnikov.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram