FÅR KRITIKK: Tvedt og hans kolleger i idrettsforbundet har måttet tåle krass kritikk den siste tiden for mangel på åpenhet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Tvedt og hans kolleger i idrettsforbundet har måttet tåle krass kritikk den siste tiden for mangel på åpenhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Idrettspresident Tvedt varsler vedtak om åpenhet

Torsdag satt idrettstoppene samlet i ti timer for å blant annet diskutere temaet.

Idrettspresident Tom Tvedt lover at idrettsstyret vil komme med et nytt vedtak om åpenhet i kjølvannet av fredagens styremøte, melder VG.

Norges Idrettsforbund har et to dager langt styremøte i Førde denne uken. Torsdag satt idrettstoppene samlet i ti timer, for blant annet å diskutere den siste tidens debatt om åpenhet i idretten.

Fredag fortsetter møtet, og idrettspresident Tvedt er klar på at det skal komme noe håndfast ut i andre enden.

- Vi har nå jobbet i åtte måneder. Vi har satt ned et utvalg. Vi går gjennom denne diskusjonen, som vi tar på ramme alvor, fra ministeren. Vi skal diskutere dette videre i morgen, og så skal vi gjøre et vedtak. Vi skal være veldig presise overfor våre medlemmer - og pressen, sa Tvedt til VG etter møteslutt torsdag.

Tvedt og hans kolleger i idrettsforbundet har måttet tåle krass kritikk den siste tiden for mangel på åpenhet. Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har kastet seg inn i debatten, og tirsdag instruerte hun idrettstoppene til å ta grep.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram