Idrettspresidenten: - Massiv støtte for Oslo-OL

Til tross for at Troms idrettskrets fortsatt jobber mot søknaden.

OVERLEVERING:  Kulturminister Hadia Tajik (t.h) mottok i dag søknaden om statsgaranti til OL i 2022 fra byrådsleder Stian Berger Røyseland i Oslo kommune (i midten) og Børre Rognlien (t.v.), som er president i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERLEVERING: Kulturminister Hadia Tajik (t.h) mottok i dag søknaden om statsgaranti til OL i 2022 fra byrådsleder Stian Berger Røyseland i Oslo kommune (i midten) og Børre Rognlien (t.v.), som er president i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Idrettspresident Børre Rognlien sier det er massiv støtte i idretten for et Oslo-OL, selv om Troms idrettskrets fortsatt motarbeider en eventuell OL-søknad.

I forbindelse med stortingsvalget 9. september skal Oslos innbyggere ha folkeavstemning om de ønsker et OL eller ikke.

Selv om det på idrettstinget ble 90 prosent oppslutning om at man ønsker at Oslo skal søke om å bli vertsby for vinter-OL i 2022, har Troms idrettskrets søkt Kulturdepartementet, og fått avslag, om 3 millioner kroner for å få osloborgere til å stemme nei.

Kulturminister Hadia Tajik (Ap) fikk onsdag overlevert Oslo kommunes søknad om statlig garanti og tilskudd til OL i 2022.

- Om det er 95, 98 eller 100 prosent som står bak søknaden er av akademisk interesse. Det er massiv støtte i norsk idrett for denne søknaden, sier idrettspresident Rognlien til NTB.

Omfattende prosess - Det er utredet nesten alle tenkelige og utenkelige scenarier, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H) om Oslo kommunes søknad om statlig garanti og tilskudd til OL i 2022.

- Det har vært en utrolig omfattende prosess, sier Røsland til NTB.

- Jeg har veldig lyst til at vi skal få det, og tror vi har gode muligheter.

- Jeg tror vi har levert et konsept til de nasjonale myndigheter som gjør at vi får et samlet Norge som ønsker dette, sier byrådslederen.

Et klart flertall både i Oslo kommune og idrettstinget står bak søknaden. På spørsmål om det skal bli vanskelig for staten å si nei til den omfattende søknaden svarer idrettspresident Børre Rognlien at det i alle fall er vanskeligere enn om ikke idretten sto samlet.

- Men vi er veldig trygge på at staten har fått en ordentlig, tydelig, ryddig og klar søknad, sier han.

(NTB)