GÅR FOR ÅPENHET: Idrettspresident Tom Tvedt har lagt fram reiseregningen sine i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GÅR FOR ÅPENHET: Idrettspresident Tom Tvedt har lagt fram reiseregningen sine i dag. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Idrettspresidenten la fram reiseregningene

Avviser at idrettsledere har fått munnkurv i åpenhetsdebatten.

Idrettspresident Tom Tvedt offentliggjorde mandag sine reiseregninger. Samtidig avviser han at idrettsledere har fått munnkurv i åpenhetsdebatten.

Tvedt har reist for totalt 238.819 kroner siden Idrettstinget i Trondheim hvor han ble valgt som idrettspresident i juni i fjor. Den største posten er på litt over 58.000 kroner, som er for reisen til IOC-sesjonen i Kuala Lumpur via Los Angeles 24. juli. I Los Angeles var han innom Special Olympics. Totalt brukte han 73.000 kroner på den turen.

Mandag møtte idrettspresidenten kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) for andre gang på en uke for å diskutere graden av åpenhet i norsk idrett. Tvedt har fått kritikk for ikke å gi innsyn i reiseregningene han har levert i tiden som idrettspresident.

- For å gå foran som idrettspresident kommer jeg sammen med generalsekretæren til å legge ut mine reiseregninger i løpet av dagen, sier Tvedt.

Det ble gjort mandag ettermiddag. Generalsekretær Inge Andersen hadde reist for 293.015 kroner i den samme perioden.

Bredt utvalg I møtet med statsråden la Tvedt også fram flere tiltak som skal bidra til økt åpenhet rundt idrettstoppene og deres økonomiske disposisjoner.

- Vi setter blant annet ned et bredt utvalg som skal se på åpenhet i idretten. Hensikten med dette utvalget er ikke å skjule eller gjemme noe, men det skal se på i hvilken grad vår organisasjon er åpen. Det omhandler ikke bare reiseregninger, men mange ting, sier Tvedt — og utdyper:

- Det handler blant annet om vår kalender, og hvor vi til enhver tid befinner oss. Vi må lage dette på en ordentlig måte.

Avventer utvalget På spørsmål om det er aktuelt å legge fram generalsekretær Inge Andersen reiseregninger fra for eksempel OL i Sotsji i 2014, svarer han:

- Jeg forholder meg til tiden jeg har vært president, så få vi komme tilbake til resten. Idrettspresidenten er forberedt på kritikk:

- Hvis det kommer, skal jeg forklare meg. Jeg har ingenting å skjule, sier han.

John G. Bernander skal lede åpenhetsutvalget som nå nedsettes. Navnene på de øvrige medlemmene i utvalget vil offentliggjøres i løpet av dagen. VG har i lengre tid satt søkelys på manglende åpenhet rundt økonomi i Idretts-Norge.

(NTB)

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.