Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Tvedt skuffet over folks oppførsel i Holmenkollen

Idrettspresidenten skuffet over publikum: - Sånn kan vi ikke ha det

Store problemer etter skifesten i Holmenkollen.

SKUFFET: Tom Tvedt sier at folkefesten i Holmenkollen skal være et arrangement med fokus på idrett og barn, og er skuffet over oppførselen til enkelte i publikum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Tom Tvedt sier at folkefesten i Holmenkollen skal være et arrangement med fokus på idrett og barn, og er skuffet over oppførselen til enkelte i publikum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Etter et strålende OL, er Tom Tvedt på plass i Sør-Korea igjen for å følge Norges paralympicsutøvere.

I Norge blir årets store skifest arrangert i Holmenkollen denne helga, men ikke uten kontroverser. Lørdagens 50-kilometer har fått et voldsomt etterspill preget av fyll, hærverk og alvorlige skader.

FARLIG: En mann står bakpå den fullastede t-banen i Holmenkollen. Det er potensielt livsfarlig, både med tanke på at man kan falle av og de strømførende skinnene. Vitne forteller til Dagbladet om blindpassasjeren: - Vi måtte gå til fots fra Holmenkollen og ned mot sentrum. Da en bane passerte oss mellom Slemdal og Ris, så vi at det det sto en bli... Vis mer

Idrettspresidenten har fått med seg skandalen i Holmenkollen, og er langt fra fornøyd med folks oppførsel.

- Beklagelig

- Det er veldig trist at et så flott arrangement får et slikt etterspill. Det er positivt at det er så mye folk der oppe, men så er det beklagelig at noen få ødelegger for den store festen. Det er et barne- og familiearrangement, og sånn kan vi ikke ha det i framtida. Jeg tror alle er enige om at dette må vi få gjort noe med, sier en krystallklar Tom Tvedt.

Arrangøren ventet 100.000 mennesker hele helgen, men det kom 100.000 på lørdag alene. Det var god stemning langs løypa hvor folk grilla pølser og heiet fram sine helter. I tillegg var det mye alkohol involvert, og da publikum i titusenvis forlot området etter femmila, forandret festen seg til totalt kaos.

Tvedt er svært glad i folkefesten i Holmenkollen, og er derfor lei seg for at det ender som det gjør.

-​ Det er jo sånn vi har lyst til å ha det i Holmenkollen, det er en fantastisk dag, men så er det noen som ødelegger. Det er trist. Vi får rydde opp i dette i fellesskap , sier Tvedt.

- Vanskelig

Idrettspresidenten innrømmer at det er vanskelig å kontrollere alle som er ute i skogen, og håper at folk kan utvise god folkeskikk i framtida.

- Det er jo dette som er vanskelig. For noe er innenfor et regulert område, men så er det mange som er ute i guds frie natur. Da er det vanlige ordensregler som gjelder, så jeg tror vi må gå i oss sjøl. Jeg tror de fleste er enige i at fyll og slåsskamp ikke er noe vi vil ha på repertoaret i Kollen eller hos det norske folk, sier Tvedt.

Han har ikke tenkt til å personlig prøve å rydde opp etter fyllefesten, men er glad for at arrangøren allerede er på saken.

- Jeg har registrert at de som arrangerer har tenkt til å gå gjennom dette, og jeg har forventninger til at de og politiet gjør det. Til sjuende og sist er det en oppfordring til publikum om at vi skal ha det gøy, men at vi må passe på hverandre, sier Tvedt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling