Idrettspresidenten tror på tre-fire norske OL-gull

Idrettspresident Karl-Arne Johannssen tror på tre-fire norske OL-gull i Aten. Totalt tror han de norske utøverne kommer hjem med 7-8 medaljer.

- Som president i den nasjonale olympiske komiteen må jeg være i Aten hele tiden under lekene. Jeg har prioritert å være til stede på så mange arenaer som mulig der norske utøvere er i aksjon, så de fleste medaljene håper jeg å få se med egne øyne, sier Karl-Arne Johannessen til NTB.

Han mener de største norske gullhåpene befinner seg i idrettene roing, padling, seiling, terrengsykling og taekwondo.

- Problemet er at marginene er så små. Det skal litt til for å lykkes, sier Johannessen, som tror det er muligheter for like mange sølv som gull og et par bronsemedaljer i tillegg. Det skulle gi 7-8 medaljer totalt, mener han.

Tromsø-OL

Men idrettspresidenten tenker også på OL en del år fram i tid, for styret hans har bestemt at Norge skal gå inn for å søke lekene i Tromsø i 2014. Presidenten selv var imot da saken ble behandlet i idrettsstyret, men flertallet var for å søke.

Nå er det opp til politikerne å gi det endelige klarsignalet for å sette i gang med arbeidet for å fremme en søknad. Allerede i høst kommer trolig saken til å bli behandlet i Stortinget. Det blir da snakk om å gi en statsgaranti på cirka 15 milliarder kroner.

- Jeg var imot å søke OL til Tromsø på grunn av problematikken rundt etterbruken. Nå prøver vi å jobbe fram planer som skal gjøre det problemet mindre. Det kan være snakk om å bygge haller og anlegg som kan omgjøres til innendørshaller for andre idretter enn skøyter og ishockey etter at OL er over.

- En skøytehall kan, for eksempel, bli gjort om til innendørs friidrettsbane, mens flere av ishockeyhallene også kan gjøres om til å bli haller for andre idretter, sier Johannessen, som legger til at arbeidet med å fremme en OL-søknad for Tromsø i 2014 kommer til å bli en viktig arbeidsoppgave for idrettsstyret i tiden som kommer.

(.NTB)