KOMMER MED BOK: President i Norges Idrettsforbund, Børre Røgnlien, er ferdig i stillingen i juni. Etter det vil han skrive bok. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KOMMER MED BOK: President i Norges Idrettsforbund, Børre Røgnlien, er ferdig i stillingen i juni. Etter det vil han skrive bok. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Idrettspresidenten varsler avslørende bokprosjekt

- Mange kan bli overrasket.

Børre Rognlien kommer fortsatt til å være engasjert innen idretten etter at han trekker seg som idrettspresident på tinget i Trondheim.

Men han har bestemt seg for ikke å påta seg noen tillitsoppgaver som valgt representant. Etter 52 år med idrett på det administrative planet mener han nok er nok.

Likevel kommer han ikke til å bli arbeidsledig etter at presidentperioden hans i norsk idrett er over søndag 7. juni. En av de prioriterte oppgavene han skal gi seg i kast med er å skrive bok.

- Når jeg får tid, kommer jeg ganske sikkert til å skrive en bok, og da kommer jeg til å gå nøye inn på det som skjedde i forbindelse med OL-saken. Det var mange ulike faktorer som spilte inn. Søkerkomiteen var helt riktig sammensatt. De som skulle være med der var med. Men komiteen ble sittende som et representantskap uten å ha et operativt organ å støtte seg til, sier Rognlien til NTB.

Stor sak - Vi evaluerte bare vår egen innsats i OL-saken. Mange har ikke helt skjønt det. Vi har ikke evaluert Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) eller Oslo kommune, og vi har ikke evaluert mediene eller det politiske systemet og regjeringsskiftet midt opp i prosessen, forteller den avtroppende idrettspresidenten.

- Gikk kritikken innpå deg?

- La meg si det slik: De to viktigste konklusjonene er at dette burde vært organisert på en annen måte og at vi burde hatt et større trykk og kapasitet rundt kommunikasjonen. Det er jeg enig i, innrømmer Rognlien til NTB.

Men dette skal han altså komme nærmere inn på når boken etter et rikt og omfattende liv innen idretten kommer på et litt senere tidspunkt.

- Jeg har forresten fått mange forespørsler om å engasjere meg i idrettslivet etter at jeg nå går av, og jeg kommer nok til å være med en del, særlig når det gjelder bygging av anlegg og deltakelse i arrangementer, forteller Rognlien.

Politikk- og verdifilosofering Børre Rognlien sier han er kommet langt når det gjelder å tenke på hva boken hans skal handle om og hvordan den skal legges opp.

- Jeg har møtt mange interessant og spennende mennesker. Jeg har også mange synspunkter jeg vil filosofere litt rundt. Det vil sikkert bli en blanding av politisk- og verdifilosofering, lekker Rognlien om innholdet i den kommende boken.

- Vi kan kanskje også vente noen avsløringer etter et langt liv innen idretten?

- Ja, det kan jeg svare bekreftende på, definitivt. Men jeg vil ikke si noe om hva disse avsløringene kommer til å dreie seg om. Det jeg kan si er at jeg tror mange kan bli overrasket når boken kommer, sier Børre Rognlien til NTB.

(NTB)