Idrettsprofil dømt for grovt underslag

En norsk idrettsprofil og kjent TV-personlighet er dømt for grovt underslag etter å ha tappet kredittkortet til et idrettslag for 400 000 kroner.

ANKER IKKE: Mannes advokat John Christian Elden forteller at mannen nå vil ta sin straff. Foto: Terje Pedersen / NTB
ANKER IKKE: Mannes advokat John Christian Elden forteller at mannen nå vil ta sin straff. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen erkjente straffskyld og er dømt til 90 dagers betinget fengsel. Det ventes at han skal sone med fotlenke.

Mannen var leder for et stort idrettslag og skal ha brukt idrettslagets kredittkort til private formål.

Mellom april 2018 og februar 2019 har han misbrukt kortet for 400 000 kroner. Mannen forklarte til retten at han har sett på det som et lån. Han forklarte videre at han forsto at han ikke hadde lov til det, men at han mistet oversikten og kontrollen etter hvert.

Han har også forfalsket bilag etter at bokfører etterspurte det, noe som retten så på som skjerpende. Mannen har nå tilbakebetalt pengene til klubben.

Mannen er en tidligere landslagsutøver og har også fungert som TV-ekspert etter karriereslutt. Han har ikke anket dommen.

Mannens advokat John Christian Elden skriver følgende i en kommentar til Dagbladet.

- Dommen er vedtatt og i samsvar med hans forklaring. Han har beklaget det som skjedde, og tar sin straff. Hele lånet er tilbakebetalt. Nå må han påregne hjemmesoning et par måneder, sier Elden i en e-post til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer