Idrettsprofil dømt i hasjsak

Ble lurt av politiet med «bøffe-hasj».

DØMT: Mannen ble dømt i Oslo tingrett. Foto: Jil Yngland / NTB
DØMT: Mannen ble dømt i Oslo tingrett. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 50-åra, som har flere NM-gull på CV-en, må i fengsel etter å ha blitt dømt i en omfattende hasjsak.

Dommen er på ett år og ti måneder - med 58 dager i fradrag på grunn av tida i varetekt.

Det var VG som først omtalte saken.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra hans forsvarer, Ann Turid Bugge.

Det var 6. desember 2017 at han ved Bøler senter mottok det han trodde var 60 kilo hasj. I realiteten var dette en undercover-politimann fra Oslo-politiet, som hadde byttet ut hasjen med «bøffe-hasj».

Han erkjente i retten at han mottok det han trodde var hasj den desemberkvelden. Fordi politiet hadde byttet ut narkotikaen, ble han dømt for «forsøk på å erverve narkotika».

Forsvarer Bugge anførte i retten at mannen måtte frifinnes for «bøffe-hasjen», da hun mener at politiet har benyttet ulovlig provokasjon. Hun fikk ikke medhold i retten.

Dømt for oppbevaring

Han er også dømt for å ha oppbevart 36,85 kilo hasj i sitt eget hjem. Dette erkjente han i retten.

I retten forklarte han at han hadde fått beskjed om at dette var dårlig hasj som skulle tilbakeleveres og at han bare skulle oppbevare den i en kort periode. Det tok likevel litt lengre tid enn forespeilet å bli kvitt den.

Han og kompisen skulle få 1000 kroner per kilo for oppdraget. Grunnen til at han påtok seg oppdraget var at han tenkte det var bra å opparbeide seg en ekstra «buffer» med penger før jul, heter det i dommen.

Retten finner det ikke tvilsomt at den tidligere idrettsutøveren handlet forsettlig både med hensyn til stoff og mengde. Dommen viser blant annet til at det ble beslaglagt en digital vekt og tapetkniv på hans soverom, og en rull med blank plastfolie i boden.

«Funnene på hans bopel av digital vekt, plastfolie og hasj gjemt en rekke steder, viser slik retten ser det at dette ikke var noe enkeltstående uhell. Hans involvering fremstår etter rettens syn som et bevisst valg av risiko og ikke som følge av press og vanskelige omstendigheter», står det i dommen.

Han fikk strafferabatt på grunn av lang saksbehandlingstid og at han ga en uforbeholden erkjennelse, samt at hasjen i hjemmet hans var av dårlig kvalitet, noe retten mener reduserer skadepotensialet.

Totalt 180 kilo

Totalt omhandler saken 180 kilo hasj. To menn, i henholdvis 30- og 20-åra, er domfelt for hele denne mengden. Totalt fire menn er dømt i hasjsaken.

En mann i 30-åra er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder. Han fikk strafferabatt på 50 prosent fordi han hadde samarbeidet med politiet, noe som førte til at saken vokste i størrelse.

Den andre mannen, i 20-åra, ble dømt til fire år og seks måneder.

En tredje mann ble dømt til 90 dager i fengsel for grovt heleri og oppbevaring av en mindre mengde narkotika.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer