Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettspsykolog ba Astrid tegne seg selv som Pippi

Hjelper det på sprinten i dag?

SPRINTHÅP: Celine Brun-Lie og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke regnet som opplagte medaljekandidater i dag - men har ikke reist til OL som turister. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SPRINTHÅP: Celine Brun-Lie og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke regnet som opplagte medaljekandidater i dag - men har ikke reist til OL som turister. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Følg sprinten i OL-studio fra kl. 19.45!

WHISTLER (Dagbladet): Inntil videre har Norge flere idrettspsykologer enn medaljer i OL.  

Men der Petter Northug har sagt at han ikke har behov for mental hjelp - foreløpig - ser flere av langrennsjentene en verdi i å benytte seg av Olympiatoppens tilbud.  

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er én av dem. Og for et par dager siden tok hun en prat med Brit Tajet-Foxell, som også Marit Bjørgen har brukt hyppig denne sesongen.

Sterk og sprudlende
Heming-jenta har omtalt møtet på sin egen blogg - der hun skriver at en av oppgavene hun fikk var å «klippe, lime, tegne og farge Pippi Langstrømpe som meg selv, og henge det opp på rommet mitt».

Til dagens pressemøte hadde Jacobsen tatt med seg tegningen i ryggsekken. Og til tross for Astrid selv ikke syntes den var mye å skryte av, lot hun seg overtale til å vise den fram på oppfordring fra en journalist.

- Jeg har funnet en metafor på meg selv. I høst var jeg seigmann på grunn av det som skjedde i sommer (pådro seg brudd i rygg, kjeve og albue etter fall på sykkelen, journ.anm.). Men det blir feil å kalle seg seigmann. Jeg fant ut at jeg var mer som Pippi. Hun løfter hester uten problemer og er sterk, men sprudlende. Jeg føler meg som Pippi, sier Astrid.

Om hun er sterk nok til å ta medalje på kveldens sprint er en annen sak.

TEGNET SEG SELV SOM PIPPI: Etter sitt første møte med idrettspsykolog Brit Tajet-Foxell. MMS-foto: Sigve Kvamme
TEGNET SEG SELV SOM PIPPI: Etter sitt første møte med idrettspsykolog Brit Tajet-Foxell. MMS-foto: Sigve Kvamme Vis mer

Sprintverdensmesteren fra Sapporo i 2007 har naturligvis hatt en lang opptreningsperiode etter den alvorlige skaden, men formpila har pekt kontinuerlig oppover de siste månedene.

Selv tror Astrid løypa passer henne godt.

- Jeg tror en allrounder kommer til å vinne. Jeg skal prøve å ligge i front og være med og styre litt, sier hun til Dagbladet.

- Er det behagelig å kunne gå uten at noen forventer medalje av deg?

- Jeg har høye forventinger til meg selv. Selv om det er bra å ha kommet seg til OL etter det som skjedde i sommer, er jeg ikke her som turist.

Tror på medalje
- Hvordan er du til å stake nå sammenlignet med da du vant i Sapporo?

- Jeg er litt dårligere og litt svakere.

- Ser du for deg at du kan ta medalje?

SLIK SER DEN UT: Denne har Astrid Uhrenholdt Jacobsen på veggen. MMS-foto: Sigve Kvamme
SLIK SER DEN UT: Denne har Astrid Uhrenholdt Jacobsen på veggen. MMS-foto: Sigve Kvamme Vis mer

- Jeg har ikke sett for meg så mange scenarier. Men jeg håper at jeg skal være god nok til greie det, sier hun til Dagbladet.

Ny sjanse for Marit
Astrid er uansett ikke Norges sterkeste medaljehåp i dag. Det er Marit Bjørgen, som hadde blandede følelser etter sin bronsemedalje på mandagens 10-kilometer. Bjørgen innrømmet etterpå at det kom noen skuffelsens tårer, før hun gradvis ble mer og mer fornøyd med medaljen.

Likevel tørster hun etter en gullmedalje i disse lekene - men Petra Majdic har favorittstempelet basert på prestasjonene denne sesongen.

For Norge går også Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie.

LANG VEI TILBAKE: OL var det siste Astrid Uhrenholdt Jacobsen tenkte på da hun møtte pressen i august, en stund etter at hun hadde skadet seg stygt på sykkelen. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
LANG VEI TILBAKE: OL var det siste Astrid Uhrenholdt Jacobsen tenkte på da hun møtte pressen i august, en stund etter at hun hadde skadet seg stygt på sykkelen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!