SVINGTE SEG: Idrettspresident Tove Paule og generalsekretær Inge Andersen i NIF svingte seg i gullvalsen.
SVINGTE SEG: Idrettspresident Tove Paule og generalsekretær Inge Andersen i NIF svingte seg i gullvalsen.Vis mer

Idrettssjefene danset på tribunen

Feiret gulldobbelen med swing.

||| WHISTLER (Dagbladet): Her kaster idrettspresident Tove Paule seg ut i gulldansen med generalsekretær Inge Andersen.

De to norske idrettstoppene gledet seg stort over dobbelt norsk på herrenes olympiske 20-kilometer seint i går kveld, og viste det for all verden med å gi seg i kast med en frisk seiersdans under blomsterseremonien hvor Emil Hegle Svendsen ble kåret til olympisk mester og Ole Einar Bjørndalen fikk sin sølvmedalje.

- 100 prosent uttelling - Jeg er veldig glad i å danse, sier Tove Paule til Dagbladet etter danseoppvisningen i swing med Inge Andersen på tribunen i går kveld.

To norske idrettsbyråkrater i løssluppen tribunedans er ikke hverdags, så idrettstoppenes plutselige danselyst gikk ikke upåaktet hen.

Tove Paule mener at OL-gull til Tora Berger og Emil Hegle Svendsen - og sølv til Ole Einar Bjørndalen er grunn til å få dansefot av.

- Uttellingen vi fikk i går kveld er 100 prosent. Vi kan ikke forvente mer. Vi må holde beina godt plassert på bakken. Men man blir jo helt sliten av sånn spenning som vi fikk her. Jeg går veldig opp i det, sier idrettspresident Paule.

- Mange igjen- Og nå er vi endelig foran Sverige på medaljestatistikken!

- Ja, det er viktig. Og vi har mange gode øvelser igjen. Husk at Nagano i 1998 (10 gull, 10 sølv og 5 bronse) var bra, men vi hadde en treg start der også.

- Hvor mange medaljer tror du vi ender på nå?

- Nei, det har jeg ikke regnet på. Jeg tar imot alle medaljer disse utøverne eventuelt tar, jeg. Nå har vi åtte medaljer; tre gull, tre sølv og to bronse. Den statistikken har jeg kontroll på.

Bjørgen startet gullrush Med tre gull på de to siste dagene er idrettspresidenten glad for at OL endelig har begynt å bli hyggelig, også med norske øyne.

- Jeg tror gullet til Marit Bjørgen onsdag kveld gjorde at mange i den norske OL-troppen kunne senke skuldrene litt. Folk hjemme i Norge begynte også å lure på hvor medaljene ble av.

- Men jeg har vært optimist hele tiden. Jeg vet hva disse utøverne står for, sier Tove Paule.

RØKKE-JUBEL: Kjell Inge Røkke var blant dem som jublet over de norske medaljene i går kveld.
RØKKE-JUBEL: Kjell Inge Røkke var blant dem som jublet over de norske medaljene i går kveld. Vis mer