- Idrettsskader koster milliarder

En av seks som kommer til Legevakta i Oslo har idrettsskader. - Dette koster samfunnet milliarder, sier medisinprofessor Roald Bahr. Fotballen er verst.

Fotballen står for den største andelen av idrettsskader, med håndball på en god annenplass, viser en ny undersøkelse fra Norges Idrettshøgskole. Disse idrettene er på topp fordi de er så populære. Hvis en ser på antall skader per 1000 spilletimer ligger ishockey på topp med, og med fotball og håndball på andre og tredjeplass.

- Et samfunnsmessig problem, sier medisinprofessor Roald Bahr til Dagsavisen om alle skadene.

Forskerne på idrettshøgskolen skal nå se nærmere på hvordan de kan redusere skadene. Skadene er ikke bare kostbare, og de går også ut over resultatene . Materiale fra Island viser at det er en klar sammenheng mellom antall skader og plassering på tabellen.

- Vi vil ikke gå ut med tallene fra norsk fotball, men jeg kan si at det ikke har vært noen fordel med mange skader, sier Bahr.

Dagbladet.no

MANGE SKADER: Fotballen står for de fleste idrettssakdene, og midtstopperne er mest utsatt. Her Rosenborgs Bjørn Otto Bragstad i nærkamp med Feyenoords Bonaventure Kalou.