Hekkeløper Lolo Jones:

Idrettsstjerna: Derfor har hun aldri hatt sex

Lolo Jones forklarer sitt private løfte.

IDRETTSPROFIL: Lolo Jones var en av USAs mest kjente friidrettsutøvere. Nå er hun med i Big Brother USA. Foto: NTB Scanpix
IDRETTSPROFIL: Lolo Jones var en av USAs mest kjente friidrettsutøvere. Nå er hun med i Big Brother USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lolo Jones (36) var en av verdens raskeste hekkeløpere, men er også blitt kjent for sitt private løfte. Den amerikanske idrettsstjerna har tidligere sagt at hun lever i sølibat - og at hun ikke skal ha sex før hun gifter seg.

I januar ble Jones en del av kjendisversjonen av Big Brother i USA. I den forbindelse forteller hun - hyppig omtalt som hekkejomfruen - om sitt syn.

- En grunn til at jeg er singel er kanskje fordi jeg aldri har hatt sex, og menn ønsker ikke å vente, sier Jones, gjengitt av nettstedet Total Pro Sports.

HEKKELØPER: Lolo Jones fra stevne i USA i 2013. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP
HEKKELØPER: Lolo Jones fra stevne i USA i 2013. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP Vis mer

Tøft marked?

Lolo Jones ble egentlig døpt Lori Susan, og er en av få utøvere som har deltatt i både sommer-OL og vinter-OL. I OL i Beijing 2008 var hun gullfavoritt på 100 meter hekk, men snublet og endte som nummer sju. I vinter-OL i Sotsji 2014 var Jones en del av boblaget - men uten å ta medaljer. Mest oppmerksomhet inne i Big Brother-huset får hun av helt andre grunner.

- Jeg har aldri hatt sex. Jeg venter til ekteskapet. Når jeg forteller det (til menn), tror de enten at jeg lyver. Eller så tar de det som en utfordring, før de innser: «Å, jeg må virkelig gifte meg», før de forsvinner, sier Jones.

- Jeg har fått hjertet mitt knust mange ganger. Jeg vil ikke gå på tvers av mine moralske synspunkter og dette er en gave jeg vil gi ektemannen min. Så han bør søren meg være verdt det, sier Jones, som omtaler seg selv som religiøst kristen.

Dumpet på julaften

Hekkeløper og bobkjøreren uttalte før OL 2012 at det var vanskeligere å beholde jomfrudommen enn å trene til OL. Derav fikk hun kallenavnet «hekkejomfruen».

- Dersom det er noen jomfruer der ute, vil jeg bare at de skal vite: Det er det tøffeste jeg har gjort i hele mitt liv. Å beholde jomfrudommen til jeg er gift har vært tøffere enn å trene til OL, tøffere enn å klare eksamen på college. Det er bare noe, en gave jeg ønsker å gi til mannen min en dag. Men reisen har vært vanskelig, sa Jones.

BOBKJØRER: Lolo Jones satset på bob før OL 2014. Foto: NTB Scanpix
BOBKJØRER: Lolo Jones satset på bob før OL 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jones har fortalt at hun blant annet tyr til datingsider og apper for å prøve finne en kjæreste som aksepterer valget hennes.

- Da jeg var 22, 24, var det søtt. Men fra 24 til 29 er det ikke søtt. Mange dømmer deg, og mange gutter ringer aldri tilbake etter at de finner det ut, sier hekkeløperen.

36-åringen gikk glipp av OL i 2016 på grunn av skade. Hun har ikke offisielt lagt opp - men veien tilbake til verdenstoppen er lang.

I desember 2017 beskrev hun en ny nedtur. Jones var helt knust.

- Dette er definitivt min verste jul. En fyr jeg snakket med (jeg vet det er komplisert, og jeg forstår det heller ikke) ga meg blandede signaler, som endte i en uenighet slik at jeg feiret julaften oppløst i tårer, uttalte Jones.

Hun sa videre:

- Jula er tøff nok for single, og å få hjertet knust på en dag det skal være fylt av glede, gjør meg til en «grinch, sa Jones.

Lolo Jones er født i Des Moines, Iowa. Hun er nå bosatt i Baton Rouge i Louisiana. Hennes personlige rekorder er 11,24 på 100 meter og 12,43 på 100 meter hekk.

OL har hele tiden vært det store målet. Etter at Rio 2016 ble ødelagt av skader, så hun allerede framover.

- Jeg vet ikke hva fremtiden bringer. Men vit at jeg kjemper videre, og jeg kommer ikke til å legge opp. Nå trenger jeg bare å la kroppen hvile og bli frisk igjen. Ses i 2020, «homies», sa Jones.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer