Idrettsstjerner forsøkte seg på aktmaling

Håpet på mannlig modell.

Norges beste skijenter håpet i det lengste på en naken mann, men måtte ta til takke med en kvinnelig nakenmodell da de debuterte som kunstnere i Sør-Frankrike.

Den kvinnelige, franske nakenmodellen som stilte kroppen sin til kunstnerisk rådighet i Atelier Saint Roch tirsdag, ble iallfall det store samtaleemnet under Olympiatoppens treningssamling for landslagsutøvere fra skøyte-, langrenns-, skiskytter- og kombinertleirene.

- Her må det nok trenes mer. Jeg var nok flinkere til å tegne og male på barneskolen, men jeg hadde jo håpet på en mannlig modell. Rissene hadde jeg sett for meg før vi kom inn i atelieret. Uforberedt, men det gikk jo greit til slutt, sa Tora Berger (26), som hadde minst trøbbel med akvarellmalingen.

- Kjekt å prøve

Landslagsvenninnen Liv Kjersti Eikeland (28) slet minst like mye med kullstift og pensel i hånden.

- Mine barn får nøye seg med å klatre i trærne framfor å lære dette av meg. Men det var kjekt å prøve, sa Hålandsdal-jenta.

Ann Kristin Flatland (24) lot seg inspirere litt etter hvert.

- Jeg holdt på å gi opp med en gang, men etter hvert levde jeg meg inn i en egen verden. Det var en spesiell opplevelse, medga jenta fra Vik i Sogn, som fikk lattermildt selskap av venninnen Jori Mørkve (26) fra Voss.

- Blir kjent med nye folk

Treningssamlingen hadde jentene sett fram til lenge.

- Man blir kjent med nye folk, og det er fint å være med i et nytt reisefølge etter en lang sesong med stort sett de samme menneskene. Vi har pratet mye med langrennsjentene som er med hit og lærer av dem, sa Tora Berger.

Også stortalentet Julie Bonnevie Svendsen (20) deltok på samlingen og aktmalingen.

(NTB)

NAKENT: Tirsdag sto aktmaling på programmet for skiskytteren Jori Mørkve og de andre idrettsutøverne som er på treningssamling i Ceret i Syd-Frankrike.