Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettsstjerner hyller Nelson Mandela

- Et av de største menneskene noensinne.

HYLLER MANDELA: Usain Bolt, Rio Ferdinand og Aksel Lund Svindal kommer alle med en siste hilsen til Nelson Mandela i sosiale medier i kveld. Fotomontasje Dagbladet
HYLLER MANDELA: Usain Bolt, Rio Ferdinand og Aksel Lund Svindal kommer alle med en siste hilsen til Nelson Mandela i sosiale medier i kveld. Fotomontasje Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I kveld kom meldingen om at frigjøringshelten og den tidligere presidenten Nelson Mandela er død. Den triste beskjeden fikk flere idrettskjendiser til å uttrykke sin sorg over bortgangen til 95-åringen på sosiale medier.Den største friidrettsstjernen av de alle, Usain Bolt, skriver følgende på Twitter:


«Et av de største menneskene noensinne. Måtte din sjel hvile i fred. Verdens største fighter».


Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal, Øystein Pettersen og Markus Henriksen er noen av de norske idrettspersonlighetene som har kommet med en siste hilsen til mannen som huskes for sin rolle i kampen mot den sørafrikanske raseskillepolitikken (apartheid).


«En mann som inspirerte generasjoner og fremtidige generasjoner. Hvil i fred Nelson Mandela», skriver alpinkjører Aksel Lund Svindal på Twitter.


«Nelson Mandela. Ingen ord er store nok», skriver Øystein Pettersen.Store fotballnavn som Rio Ferdinand og Michael Owen tok seg også tid til å minnes Mandela på mikrobloggtjenesten Twitter. Du kan lese noen av meldingene i høyremargen i denne artikkelen.