Åpenhetsdebatt i Idrettsforbundet

Idrettsstyremedlemmet som vil ha mer åpenhet: - Jeg har sett Tvedt bedre

Sondre Sande Gullord (26) føler seg trygg på at Idrettsforbundet ikke har noe å skjule. Han håper fortsatt at de får mulighet til å vise nettopp det.

IKKE PERFEKT: Sondre Sande Gullord sier han har sett Tom Tvedt bedre enn i intervjuet med NRK. Han vil fortsatt at Idrettsforbundet skal vise fram alle bilag og reiseregninger. Foto: Norges Idrettsforbund
IKKE PERFEKT: Sondre Sande Gullord sier han har sett Tom Tvedt bedre enn i intervjuet med NRK. Han vil fortsatt at Idrettsforbundet skal vise fram alle bilag og reiseregninger. Foto: Norges Idrettsforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sondre Sande Gullord gikk tidligere i år ut i VG. Der ba han og kollega Anne Berit Figenschau Norges Idrettsforbund om å åpne opp for fullt innsyn i «Sotsji-regnskapet» - helt ned på enkeltbilag.De to var i mindretall i Idrettsstyret, og fikk ikke medhold.Nå har debatten blusset opp igjen. Denne uka kom Bernander-rapporten, hvor John G. Bernander og ni personer har vurdert norsk idretts åpenhet og innsyn.

Fikk kritikk

Idrettspresident Tom Tvedt svarte blant annet på rapporten i et intervju med NRK mandag kveld (se intervjuet nederst i saken). Der fikk han pepper for å ha vært svært, nærmest komisk, unnvikende på spørsmålet han fikk:

- Han blir drevet fra skanse til skanse og bruker mange minutter på å stotre og bortforklare. Det blir bare dumt, uttalte Knut Bjørklund, leder av Troms Idrettskrets, til NRK.- Han hadde et manus i hodet som sikkert har vært diskutert på styrerommet. Dette virker som en forferdelig viktig sak for idrettspampene. Sånn som han opptrådte der sier han egentlig at dette er reiseregninger man ikke tør å vise fram, sier Trond Blindheim, omdømmeekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania, til Aftenposten.TV 2-veteran Davy Wathne fulgte opp på Twitter:- Hvilken medierådgiver er det som tar seg betalt for å si «drit i spørsmålene! Gjenta en intetsigende selvfølgelighet i det uendelige"?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer