Idrettsstyret delt i OL-saken

Knapp seier for OL-entusiastene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) går inn for at Norge og Tromsø søker vinter-OL i 2014. Idrettsstyret behandlet Tromsøs søknad for annen gang i dag, og det var et knepent på flertall på sju som gikk inn for at søknaden ikke skulle stoppes nå. Fem av idrettsstyrets medlemmer med presidenten selv, Karl-Arne Johannessen i spissen, gikk inn for at styret burde vende tommelen ned og si nei.

De andre som stemte mot en OL-søknad fra Tromsø var Børre Rognlien, Tove Paule, Arvid Sulland og Geir Kvillum.

- Vi som utgjør mindretallet mener at usikkerheten rundt etterbruken er for stor til at vi bør gå videre med søknaden. Nå ble det vedtatt at vi likevel skal gå inn for å søke, men det er helt på det rene at etterbruken blir en stor utfordring, sa idrettspresident Karl-Arne Johannessen til NTB i en pause i dagens idrettsstyremøte, da han også holdt en pressekonferanse om OL-saken.

- Vi i dette styret ønsker å vise at det skal være høyt under taket og full åpenhet i arbeidet vårt. Derfor har vi også villet markere at det er nyanser og uenighet innad i styret i behandlingen av denne saken, sa Johannessen på møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.