JAKT: Norges Idrettsforbund lyser ut stillingen som etterfølgeren til tidligere generalsekretær Inge Andersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
JAKT: Norges Idrettsforbund lyser ut stillingen som etterfølgeren til tidligere generalsekretær Inge Andersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.Vis mer

Idrettsstyret søker etter generalsekretær: - Håper at ikke for mange blir for skremt

Norges Idrettsforbund lyser ut stillingen som ny generalsekretær.


Forbundet har stått uten generalsekretær siden Inge Andersen ble innvilget sluttpakke og bedt om å trekke seg fra stillingen 27. mars.

Søknadsfristen for den som ønsker å bli idrettens nye administrative frontfigur er satt til 19. mai.

Idrettsstyret godkjente den kommende tidsplanen og utlysningen under torsdagens møte på Ullevaal stadion i Oslo. Søkere må selv be om bli unntatt offentlighet.

Styret har også satt ned et ansettelsesråd bestående av idrettspresident Tom Tvedt, visepresident Kristin Kloster Aasen og idrettsstyremedlem Sondre Sande Gullord.

-Det er styret som ansetter, og vi er beredt til å komme i gang med arbeidet så raskt som mulig etter at søknadene er kommet inn, sa Tvedt.

- Vi har vært igjennom innhold og søknadstekst, og vi går ut offentlig og ber interesserte folk om å melde seg til en av Norges mest spennende og krevende jobber. Dette blir en spennende og særdeles viktig prosess. Det som er viktig er at vi finner den kandidaten som er best i stand til å lede Norges Idrettsforbund. Vi får håpe at ikke for mange blir for skremt til å stå i det offentlige lyset som følger med stillingen. Vi er en stor og viktig organisasjon, og da trenger vi dyktige folk til å bli med oss videre, sa Tvedt til NTB.

(NTB)