Idrettsstyret vil fjerne forbudet mot proffboksing

- Det er en lov som har overlevd seg selv, sier presidenten.

JA TIL PROFFBOKSING: Idrettspresident Børre Rognlien og resten av Idrettsstyret på Hamar går inn for å fjerne forbudet mot proffboksing i Norge.
Foto: Jo Brenden / Scanpix
JA TIL PROFFBOKSING: Idrettspresident Børre Rognlien og resten av Idrettsstyret på Hamar går inn for å fjerne forbudet mot proffboksing i Norge. Foto: Jo Brenden / ScanpixVis mer

Idrettsstyret vil ha vekk loven som forbyr proffboksing i Norge. - Det er en lov som har overlevd seg selv, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Det er nye regler fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) som har gjort at norsk idrett også må se på boksingen med nye øyne, og idrettsstyret gir sitt klare råd til kulturministeren.

- Jeg tror nok at kulturdepartementet kommer til å sette i gang en egen høring om dette når departementet nå får et så klart råd fra oss, hevder idrettspresidenten. Han sier også at det ikke er naturlig å ha et klart skille mellom profesjonell og amatøridrett i våre dager, som det var den gangen loven om å forby proffboksing i Norge ble vedtatt i 1981.

- Det er også klart at AIBA gjerne vil ha med proffer i OL, og derfor åpner vi i norsk idrett for at det skal være de samme lovene som skal gjelde her til lands, som de som gjelder internasjonalt. Vi har noe som heter knockoutloven, som alle idretter som tillater knockout må forholde seg til, og det er den som må gjelde, også når det gjelder proffboksing, sier Rognlien.

Han mener de samme reglene må gjelde for alle forbund som driver med kampidretter, men understreker også at det er Norges Bokseforbund som skal eie alle stevner som arrangeres her i landet, og det skal også gjelde proffstevner.

- I denne saken mener jeg det er viktig og riktig at vi her i Norge kommer på linje med de lover og regler som gjelder internasjonalt, sier Rognlien.

(NTB)