Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettstopp tiltalt for vold mot taxisjåfør

En sentral leder i det norske idrettsmiljøet er tiltalt for vold mot en taxisjåfør. Sjåføren hevder han ble slått i ansiktet, mens idrettskjendisen nekter og mener saken er snudd helt på hodet.

Det var 18. februar i fjor at tiltalte skal ha slått eller dyttet en drosjesjåfør i Oslo. Krangel om en drink som ble sølt i drosja, utløste en diskusjon i bilen.

Den 40 år gamle drosjesjåføren sier han oppdaget drinken til tiltalte like før turen var over. Han stanset da bilen og ba passasjeren helle ut drinken på fortauet.

Tiltalte skal da ha sølt drinken utover døra på drosja i stedet. Sjåføren mener dette ble gjort med overlegg. Den tiltalte idrettskjendisen bekrefter gjennom sin advokat, Cecilie Nakstad, at han sølte en drink i drosjen, men at dette var et rent uhell.

  • Sjåføren ble provosert over det som skjedde og krevde penger for å rengjøre bilen innvendig. Ifølge sjåføren motsatte tiltalte seg dette, og han forsøkte å forlate bilen uten å betale for turen.
  • Dermed ble krangelen flyttet ut av bilen til fortauet. Det er her sjåføren hevder han ble slått.

Fikk forelegg

Drosjeturen gikk fra en fest på Torshov til Majorstua i Oslo like før midnatt. På festen hadde tiltalte vært med i en lansering av nye kommentatorer for en sportskanal.

Den kjente idrettsprofilen ble ilagt et forelegg av politiet på 2500 kroner etter episoden med sjåføren. Selv om beløpet er bagatellmessig, nekter han å betale, fordi han mener han er uskyldig. Saken kommer derfor opp i Oslo byrett i september.

- På hvilken måte min klient skal ha angrepet sjåføren, ønsker jeg ikke å diskutere i media. Det er et tema som vi skal belyse i retten, blant annet gjennom vitneavhør, sier advokat Nakstad.

Hennes klient erkjenner å ha dyttet til sjåføren, men det var bare for selv å unngå å bli angrepet.

- Sjåføren var aggressiv, og han gikk til fysisk og verbalt angrep på meg, sier idrettstreneren gjennom sin advokat og viser til at han blant annet ble påført et kutt i leppa.

Sykemeldt

Overfor Dagbladet erkjenner sjåføren bare at han dyttet til idrettskjendisen, men det var for å forsvare seg selv.

- Jeg har aldri opplevd liknende fra en passasjer. Det som skjedde, er det verste jeg har vært utsatt for som drosjesjåfør i de 12 årene jeg har kjørt, sier sjåføren til Dagbladet.

Han forteller at han har vært sykemeldt siden hendelsen, blant annet fordi han har vært redd for å kjøre om natta.

  • Drosjesjåføren sier til Dagbladet at han ble tilbudt 15000 kroner av sportsutøveren, for å trekke saken mot ham. Cecilie Nakstad bekrefter at fornærmede er tilbudt penger for å trekke saken, men dette var bare for å få den ut av rettsapparatet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media