PÅ TEPPET:Lederne i Norges idrettsforbund (NIF) må forklare kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (bildet) hvorfor de mener det er feil å vise fram sine egne reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ TEPPET:Lederne i Norges idrettsforbund (NIF) må forklare kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (bildet) hvorfor de mener det er feil å vise fram sine egne reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Idrettstoppene kalles inn til statsråden over reiseregninger

Skal snakke om åpenhet rundt pengebruk i NIF.

Lederne i Norges idrettsforbund (NIF) må forklare kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) hvorfor de mener det er feil å vise fram sine egne reiseregninger.

Statsråden sier til VG at hun har invitert ledelsen i NIF til et møte fredag for å snakke om åpenhet rundt pengebruken i forbundet.

- Jeg vil høre hva de tenker om sin egen åpenhetspraksis, og hvordan de vil ivareta legitimiteten i norsk idrett fremover, ved å ha en åpenhetspraksis som oppfattes som tilfredsstillende i resten av samfunnet, sier Hofstad Helleland.

Hun legger til at hun ser fram til å høre hvilke tiltak de iverksetter for at organisasjonen skal fremstå som åpen og transparent.

Idrettsforbundet får 87 prosent av inntektene sine fra det offentlige. Men siden man ikke er underlagt offentlighetsloven, er innsynsmulighetene svært begrenset.

- Jeg vil vurdere i hvilken grad offentligheten har innsynsmuligheter i dag, slik at man har en reell kontroll på hvordan pengene forvaltes, sier kulturministeren.

Hofstad Helleland understreker at hun sikter til sentralleddet i NIF og understreker at hun ikke har til hensikt å ramme små idrettslag eller frivillige.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram