Idrettstur endte i onaniskandale

Fyll, trusler og filming av onani skjedde mens lederne fra Arendal sov på det svenske hotellet.

Det er Agderposten som i dag bringer historien om det lederne i Sørfjell Friidrett oppfatter som en skandaletur til Sverige.

Ungdommer, noen av dem så unge som 14 år, skal ha observert dansker filme seg selv mens de onanerte i dusjen. Andre dro på pub for å drikke og se fotballkamp, mobiltelefoner og penger skal ha blitt stjålet, og trusler og krangler med utøvere fra andre land forekom også.

Det skal ha vært svært dårlig oppfølging fra de voksne som var med på turen.

Ledere på hotell

- Mange av de yngste oppfattet dette som traumatisk, og vi reagerer sterkt på at ungene var overlatt mer eller mindre til seg selv, forteller sportslig leder i Sørfjell Friidrett, Arne Jensen, til Dagbladet.no.

Det var i forrige uke at idrettsungdommene dro til Kalmar for å delta på vennskapslekene, som har en lang tradisjon i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Formålet med arrangementet er å knytte vennskapsbånd gjennom idretten. Ungene var innlosjert på skolen, mens mange av lederne bodde på hotell.

- Egentlig bør det være opplagt at de voksne som er til stede ikke bruker kvelden til å sitte og spise kanapeer og kaviar på hotellet, men deltar sammen med ungene, sier Jensen - som ønsker å påpeke at dette er årsaken til at klubben har gått ut med opplysningene om hva ungdommene har opplevd.

Jensen hadde selv barn med på turen.

Nekter uansvarlighet

De som var med på turen til Kalmar benekter at representasjonsmiddager og hygge for de voksne kom i veien for å passe på barna.

- Hver eneste natt var det voksne som overnattet på turen, sier leder for Sørfjell IL, Rune Stiansen, til Agderposten.

- Vi hørte ingenting negativt mens vi var i Sverige, og kunne derfor ikke ta tak i det. Først lørdag, en dag etter vi kom hjem, fikk jeg høre at det hadde skjedd noe usømmelig i en dusj. Det er helt forkastelig og svært beklagelig, men vi kan ikke følge ungdommen inn i dusjen heller, sier Stiansen til Agderposten.