DØDE:  Jules Bianchi ble sett på som et av de største talentene innenfor motorsport. I går kveld døde han av skadene han pådro seg oktober i fjor. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix.
DØDE: Jules Bianchi ble sett på som et av de største talentene innenfor motorsport. I går kveld døde han av skadene han pådro seg oktober i fjor. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix.Vis mer

Idrettsverdenen i sorg etter Jules Bianchis dødsfall

Ble sett på som en kommende verdensmester.

(Dagbladet): Formel 1-føreren Jules Bianchi døde fredag kveld, som følge av skadene han pådro seg oktober i fjor. Det opplyser familien.

Bianchi krasjet stygt på Suzuka-banen og har siden ulykken i Japan Grand Prix ligget i koma.

En hel idrettsverden er i sorg etter at dødsfallet ble kjent.

Motorverdenen i sorg - Hvil i fred Jules Bianchi. Tankene våre går til hans venner og familie, skriver David Beckham på sin Instagram-profil.

- I går kveld mistet vi en flott fyr og en ekte fighter. #RIPJules min medfølelse går til hans familie og venner, skriver McLaren-føreren Jenson Button på Twitter.

Regjerende Formel 1-mester Lewis Hamilton kommer også med støttende ord i retning Bianchis familie.

Max Chilton var lagkamerat med Bianchi i to år i Formel 1. De to kjørte også gokart sammen fra de var ti år gamle.

- Ingen ord kan beskrive det familien og sporten har mistet. Alt jeg kan si er at det var en ære å kjenne og kjøre med deg.

Lovende talent Bianchi ble bare 25 år gammel. Franskmannen var sett på som et av de største talentene i formel 1-sirkuset. Han gjorde sin første entre i 2011 som testfører for Scuderia Ferrari. Sesongen etter hadde han den samme rollen for Force India, før han skulle få sin debut i 2013.

For Marussia fikk han sjansen og i sin debut i Australian Grand Prix kjørte han til en 15. plass.

Han lyktes ikke med å kapre noen poeng i sin første sesong, men fikk uansett fornyet tillit året. Da ble han den første Marussia-føreren til å ta poeng på den prestisjetunge Monaco-banen.

Hodeskader 5. oktober 2014 skjedde ulykken som kostet han livet. Det hele startet med at tyske Adrian Sutils bil skled rundt og ut av banen, og havnet i autovernet. Han kom seg ut av bilen og mottok medisinsk behandling bak traktoren som kom til stedet for å få bilen ut av banen.

I likhet med Sutils bil skled Bianchis bil på samme måte og han krasjet inn i traktoren. Regnværet var så kraftig at det ikke var mulig å fly for ambulansehelikopteret, så franskmannen ble kjørt bort i ambulanse til et sykehus i Nagoya hvor han ble hasteoperert.

- Det er veldig sjeldent vi finner en juvel som Lewis Hamilton, Ayrton Senna og Michael Schumacher. Jules hadde potensial til å bli like god, sier Eddie Jordan, tidligere Formel 1-sjef og nå BBC-ekspert.

- Han var respektert, elsket og beundret. En herlig gutt og en potensiell verdensmester.