SUKSESS PÅ BANEN: Newcastle har vært en stor positiv overraskelse i Premier League denne sesongen, og er ubeseiret foran møtet med serieleder Manchester City til helga. Foto:  (AP Photo/Scott Heppell)
SUKSESS PÅ BANEN: Newcastle har vært en stor positiv overraskelse i Premier League denne sesongen, og er ubeseiret foran møtet med serieleder Manchester City til helga. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)Vis mer

Idyll på banen - men fansen raser foran stormøte

Prostestsanger fra Newcastle-tilhengerne i kampen mot serielederen.

Mens eier Mike Ashley vil skifte navn på Newcastles stadion, skal klubbens ubeseirede spillere forsøke å blidgjøre fansen borte mot Manchester City.

City har foreløpig en trygg ledelse på fem poeng ned til byrival Manchester United etter kun ett poengtap på sine elleve første kamper i engelsk eliteserie. Når Newcastle gjester City i Eastlands kan en av de to klubbene ryke på sitt første tap for sesongen.

Newcastle-eier Mike Ashley blir stadig mer upopulær blant klubbens fans, samtidig som laget har prestert en av sine sterkeste sesongstarter noen gang under manager og Ashley-kompis Alan Pardew.

Vil endre stadionnavn Midt oppe i kanonstarten, som har gitt «skjærene» sju seirer og fire uavgjorte på de elleve første kampene, har klubbledelsen med Ashley i spissen varslet at de vil gjennomføre et navneskifte på hjemmearenaen St. James' Park. I framtida skal arenaen, som har vært klubbens hjem siden 1892, vise til navnet på Ashleys merkevare for sportsutstyr.

«Toon Army» vet følgelig ikke helt om de skal le eller gråte over situasjonen i klubben for tida. Newcastle opplever sjeldne høydepunkter på banen etter Ashleys inntreden i 2007, men det er ventet at protestsangene mot eieren vil være høylytte i Manchester lørdag.

I alle fall så lenge Newcastle ikke skulle ligge an til å slå serielederen på deres gress. Newcastle-spillerne har uansett troen på triumf, skal vi tro manager Alan Pardew.

ÆRVERDIG: St. James Park er hellig for supporterne, men nå har klubbeier Mike Ashley besluttet å endre navnet på hjemmebanen. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)
ÆRVERDIG: St. James Park er hellig for supporterne, men nå har klubbeier Mike Ashley besluttet å endre navnet på hjemmebanen. Foto: (AP Photo/Scott Heppell) Vis mer

- Troen på seier kommer mer enn noe annet fra resultater. Jeg er overbevist om at laget tror de kan vinne hver kamp vi spiller. Vi gjester Manchester City med intensjon om å vinne. Dette er veldig viktig fordi alle managere, uansett hvem det er, setter opp laget for å ta tre poeng, sier Pardew.

United til Wales Manchester United har havnet på etterskudd etter det forsmedelige 1-6-tapet i byderbyet mot City tidligere i høst. Lørdag reiser klubben for første gang i Premier League-sammenheng til Wales for å spille kamp mot Swansea.

Uniteds Darren Fletcher advarer mot å ta lett på oppgaven mot den nyopprykkede klubben.

- De spiller fotball på riktig måte og har vært et friskt pust siden de kom opp. Det blir en skikkelig utfordring for oss, sier den skotske landslagsspilleren.

Fjerdeplasserte Chelsea tar imot sjetteplasserte Liverpool på Stamford Bridge søndag. Merseyside-laget vant det tilsvarende oppgjøret forrige sesong med 1-0. Formspilleren Luis Suárez, som scoret hele fire ganger i Uruguays knusende seier over Chile i VM-kvalifiseringen nylig, kan fort bli viktig for gjestene.

Liverpool må håpe Suárez ikke har latt seg affisere av at Englands fotballforbund (FA) har siktet ham i saken med de angivelige rasistiske bemerkningene mot Manchester Uniteds Patrice Evra. Kaptein Steven Gerrard mener Suárez har potensial til å bli en av verdens beste.

I VINDEN: Newcastle-manager Alan Pardew opplever gode dager. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
I VINDEN: Newcastle-manager Alan Pardew opplever gode dager. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

- Å se Luis hver dag har vært oppsiktsvekkende for meg. Jeg visste at han var en god spiller, sier Gerrard.

(NTB)