IFK Göteborg tok sølv i Allsvenskan - sparker treneren

I en omstillingsprosess.

Kjetil Wæhlers IFK Göteborg tok sølv i Allsvenskan denne sesongen. Mandag fikk likevel trener Mikael Stahre sparken.

Den svenske storavisen Expressen var først ute med nyheten om avskjedigelsen, men kort tid etter bekreftet også klubben at det tre år lange samarbeidet med Stahre er over.

Samtidig skriver svenske fotbollskanalen.se at avtroppende Aalesund-trener Jan Jönsson er en het kandidat til å overta.

Hovedpersonen selv avviser imidlertid at han har hørt noe fra IFK-leiren.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har noen løse forespørsler fra Sverige og til og med utenfor Skandinavia, men jeg flytter hjem og så får vi se hva som skjer, sier Jönsson til nettstedet.

Omstilling IFKs sportssjef Mats Gren begrunner beslutningen om å sparke Stahre med at et nytt lederskap er påkrevd når klubben nå går inn i en omstillingsprosess.

- I løpet av det siste halvåret har det i klubben vært gjennomført en grundig analyse av vår elitevirksomhet. Det tror vi kommer til å gi resultater både på kort og lang sikt, sier Gren i en pressemelding.

- Det skal naturligvis påpekes at Mikael Stahre har gjort en strålende jobb i sin tid i IFK Göteborg. En tredjeplass, en andreplass og seier i den svenske cupen i 2013 er resultater som taler for seg. Samtidig står vi foran store endringer i vår elitevirksomhet. Ut fra det føles dette som et riktig tidspunktet for ansettelse av en ny hovedtrener som skal lede laget framover, fortsetter han.

Skuffet Stahre Hovedpersonen selv innkalte til en spontan pressekonferanse i Göteborg mandag formiddag og legger ikke skjul på at han var overrasket over klubbens beslutning.

- En klubb er alltid større enn den enkelte lederen eller treneren. Jeg respekterer deres beslutning. Men klart man blir berørt og sjokkert, sier Stahre ifølge gp.se.

- Jeg kan bare konstatere at jeg åpenbart ikke var rett person til å lede Blåhvitt framover. Jeg har jobbet ekstremt hardt, vært lojal og profesjonell, tilføyer han.

Mikael Stahre kom til IFK Göteborg i 2012. Han har tidligere vært trener i Stockholm-klubben AIK og i greske Panionios.

IFK vil presentere sin nye trener senere i november.

(NTB)